Trap niet in deze valkuilen als je gaat beleggen

Trap niet in deze valkuilen als je gaat beleggen

Als je gaat beleggen moet je op veel verschillende zaken letten. Er zijn echter een aantal valkuilen die je als (beginnende) belegger moet vermijden. In dit artikel lichten we een aantal veel voorkomende  valkuilen toe.

Duurder betekent niet per definitie beter
Over het algemeen klopt de vuistregel ‘waar voor je geld’. Een duurdere auto is waarschijnlijk mooier of sneller. Maar bij beleggen gaat dit echter niet op. Sterker nog, bij beleggen loont het juist om op de kosten te letten. Goedkope beleggingsfondsen of indextrackers presteren vaak beter dan dure actieve fondsen. Een veelgemaakte fout is om te denken dat een duurdere belegging een hoger rendement oplevend. Let dus op de kosten!

Al het financiële nieuws volgen, geeft geen voorsprong
Beleggers denken vaak dat het loont om al het financiële en economische nieuws te volgen en daar vervolgens op te handelen. Het is echter onmogelijk om al het financiële nieuws te volgen. Daarnaast is het nieuws dat uitkomt al in de koersen verwerkt. De financiële sector werkt namelijk razendsnel en probeert het nieuws juist voor te blijven door te anticiperen op wat er gaat komen. Tegen de tijd dat het nieuws de particuliere belegger bereikt, hebben professionele marktpartijen hier al lang hun posities op ingenomen.

Complexer is niet per definitie beter
Veel beleggers denken dat ingewikkelde en technische beleggingsstrategieën meer rendement opleveren. Dit is echter niet het geval. Behalve de hoge kosten die aan dergelijke strategieën verbonden zijn, loont het vaak om eenvoudig te denken. Laat je niet verleiden door mooie verkooppraatjes over ingewikkelde methodes en strategieën. Een eenvoudige en duidelijke strategie met goed gespreide beleggingen levert het beste resultaat op.

Denk niet te makkelijk over beleggen
Het loont om een adviseur of vermogensbeheerder in de arm te nemen. Een vermogensbeheerder helpt je bij het bepalen en vasthouden aan je beleggingsdoel. Hij ondersteunt bij het bepalen van de risico’s die je wilt en kunt nemen en stelt een persoonlijk beleggingsplan op. Daarnaast is het inrichten van een beleggingsportefeuille niet zo makkelijk als het lijkt. Een vermogensbeheerder let ook op vaak onderbelichte factoren zoals de landenspreiding, sectorspreiding en de rendement-risicoverhouding.

Axento vermogensbeheer is dé oplossing 
Axento is een initiatief van Care IS vermogensbeheer, dat in 2015 is verkozen tot beste vermogensbeheerder van Nederland. Bij Axento kun je eenvoudig beleggen tegen lage kosten. We helpen je bij het bepalen van het geschikte risicoprofiel en bouwen een goed gespreide beleggingsportefeuille voor u op. Daarnaast staat je geld staat bij Axento nooit vast en je kunt kosteloos periodiek bijstorten. We beleggen verantwoord, duurzaam en nemen geen onnodige risico’s met jouw geld.

Vragen? Wij helpen je graag!

Heb je vragen? Laat het ons weten. Ons beleggingsteam staat dagelijks van 08:30 tot 17:30 voor je klaar. Wij zijn te bereiken via 0299-796061 of info@axento.nl.

Direct een vraag stellen? Laat hiernaast je gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Meer dan 4.000 beleggers
gingen je voor

Iedere dag vertrouwen duizenden beleggers uit heel Nederland op Axento. Ontvang onze brochure of open vandaag nog een rekening en laat je geld professioneel beleggen. Eenvoudig en zonder gedoe.

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Lees dan onze privacy policy.