Duurzaam beleggen bij Axento vermogensbeheer

Wat is duurzaam beleggen?

Duurzaam beleggen betekent dat je bij het selecteren van een belegging ook rekening houdt met hoe duurzaam een land of bedrijf is. Duurzaam beleggen wordt ook wel verantwoord beleggen of ethisch beleggen genoemd.

Bij duurzaam beleggen wordt dus niet alleen naar rendement en risico gekeken. Er wordt ook gelet op de invloed ervan op de wereld om ons heen. Denk hierbij aan klimaatverandering, het waarborgen van mensenrechten, CO2-uitstoot en goede arbeidsomstandigheden.

Hoe Axento duurzaam belegt

Bij Axento beleggen we niet in individuele bedrijven maar in beleggingsfonden. Dit zijn mandjes met daarin wel honderden verschillende aandelen of obligaties. We beleggen vervolgens uitsluitend in fondsen die rekening houden met duurzaamheid. De bedrijven die in deze fondsen zijn opgenomen, zijn dus allemaal beoordeeld op duurzaamheids-, milieu- en sociale kenmerken. 

 

Methodes van duurzaam beleggen

Sommige mensen denken dat bij duurzaam beleggen alleen wordt belegd in bedrijven die windmolens bouwen of elektrische auto’s maken. Dat is niet het geval. Natuurlijk beleggen wij ook in die bedrijven, maar bedrijven uit bijvoorbeeld de energiesector, financiële sector en de gezondheidszorg zijn ook in onze portefeuilles opgenomen.

In de fondsen waarin wij beleggen, zijn dus bedrijven uit alle sectoren opgenomen. Met behulp van twee verschillende methodes bewaken deze fondsen dat de bedrijven waarin ze beleggen toch duurzaam zijn:

(1) Uitsluitingen: de slechtst presterende bedrijven op het gebied van duurzaamheid worden uitgesloten. De rotte appels worden er als het ware uitgefilterd.

(2) Best-in-class: er wordt alleen belegd in de meest duurzame bedrijven binnen elke sector. Zo wordt er bijvoorbeeld nog steeds in bedrijven uit de oliesector belegd, maar wel in die bedrijven die vooruitstrevend zijn op het gebied van duurzaamheid.

Wat levert duurzaam beleggen op?

Door duurzaam te beleggen, draagt u bij aan een duurzame wereld. Als u duurzaam belegt, investeert u niet in wapens, niet in bedrijven die mensenrechten schenden en niet in bedrijven die het milieu ernstige schade toebrengen. Bovendien speelt u in op belangrijke en kansrijke ontwikkelingen, zoals klimaatverandering, schaarste aan grondstoffen en water, demografische ontwikkelingen en groene energie.
 

Duurzaam beleggen loont!

Uit de inmiddels jarenlange ervaring met duurzaam beleggen blijkt dat het rendement niet onderdoet voor ‘regulier' beleggen. Sterker nog, onderzoeken hebben aangetoond dat bedrijven die duurzaamheid serieus nemen, een gezonder toekomstperspectief hebben. 
 

Gratis e-book: Duurzaam beleggen: Hoe werkt het en wat zijn de voordelen?

In het gratis e-book 'Duurzaam beleggen: Hoe werkt het en wat zijn de voordelen?' lees je alles wat je moet weten over duurzaam beleggen.

  • Wat is duurzaam beleggen?
  • Duurzame beleggingsmethodes
  • Wat zijn de voordelen van duurzaam beleggen?
  • Wat is het rendement van duurzaam beleggen?
5,0
Google-reviews
Gratis e-book: Duurzaam beleggen: Hoe werkt het en wat zijn de voordelen?
Pijl
Nieuwsgierig geworden?
Download dan nu dit gratis e-book
100% duurzaam beleggen

Al onze beleggingen houden rekening met duurzaamheidsnormen.

Beter voorbereid op de toekomst

Duurzame beleggingen hebben een gezonder toekomstperspectief.

Een duurzaam rendement

Het rendement van duurzaam beleggen doet niet onder voor ‘regulier' beleggen.

Meer dan 4.000 beleggers
gingen u voor

Iedere dag vertrouwen duizenden beleggers uit heel Nederland op Axento. Ontvang onze brochure of open vandaag nog een rekening en laat uw geld professioneel beleggen. Eenvoudig en zonder gedoe.

Nicole Tol

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan onze privacy policy.