Jaarruimte

De jaarruimte is het bedrag dat je maximaal mag inleggen in een belastingvriendelijk pensioenproduct. De hoogte van de jaarruimte is voor iedereen verschillend en is afhankelijk van je inkomen en hoeveel pensioen je al opbouwt. Met de ingang van de Wet Toekomst Pensioen is de jaarruimte flink verhoogd. Dat betekent dat je meer pensioen mag opbouwen met belastingvoordelen.

Pensioenbeleggen bij Axento

Bereken hier je jaarruimte, zodat je weet hoeveel geld je mag storten in een pensioenproduct, zoals de pensioenrekening van Axento.

  • Pensioenbeleggen voor een hoger rendement
  • Profiteren van belastingvoordelen
  • Veilig onder toezicht van AFM en DNB
  • Lage kosten

Je jaarruimte 2023 berekenen

Bereken hieronder eenvoudig je jaarruimte voor 2023. Dit is het bedrag dat je dit jaar maximaal mag storten in een fiscaal vriendelijk pensioenproduct. De pensioenrekening van Axento is zo’n product. In de berekening is rekening gehouden met de wijzigingen in de Wet Toekomst Pensioen die per 1 juli 2023 in werking treedt.

Jaarruimte 2023
-

Bovenstaand vind je de jaarruimte voor 2023. Dit is het bedrag dat je jaarlijks mag storten in een fiscaal vriendelijk pensioenproduct, zoals de pensioenrekening van Axento.

Deze berekening is een indicatie. Je kunt aan deze berekening geen rechten ontlenen. Ga voor de meest actuele en nauwkeurige berekening naar de website van de Belastingdienst.

Wil je de uitkomst met ons bespreken of heb je vragen?

Heb je een vraag over de uitkomsten, wil je een persoonlijk beleggingsvoorstel ontvangen of heb je vragen? Wij helpen je graag.

Neem contact op
Zelf pensioen opbouwen

Is je inkomen goed geregeld als je straks met pensioen gaat? Zo niet, dan is het verstandig om zelf aanvullend pensioen op te bouwen.

Zelf pensioen opbouwen

Alles over lijfrente

Een lijfrente is een fiscaal aantrekkelijk product om vermogen op te bouwen voor je pensioen. De pensioenrekening van Axento is ook een lijfrenteproduct.

Alles over lijfrente

Pensioen opbouwen als zzp'er

Zzp'ers en zelfstandig ondernemers moeten zelf voor hun pensioen zorgen, maar denken daar vaak nog niet over na. Lees hier waarom het verstandig is om dat wel te doen.

Pensioen opbouwen als zzp'er

Wat zeggen klanten over Axento

Meer dan 4.000 beleggers
gingen je voor

Iedere dag vertrouwen duizenden beleggers uit heel Nederland op Axento. Ontvang onze brochure of open vandaag nog een rekening en laat je geld professioneel beleggen. Eenvoudig en zonder gedoe.

Ronald Schut

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Lees dan onze privacy policy.