Handelsdagen 2022

Bij Axento worden uw beleggingsopdrachten (storting, profielwijziging, opname of beëindiging) uitgevoerd op handelsdagen. Handelsdagen zijn meestal op dinsdag*. In onderstaande tabel staat een actueel overzicht van alle handelsdagen.

Hieronder lichten we toe op welke handelsdag uw beleggingsopdracht (storting, profielwijziging, opname of beëindiging) wordt ingelegd.

Aankopen van beleggingen

Bedragen die op uw Axento beleggingsrekening bij BinckBank zijn bijgeschreven, worden op handelsdagen automatisch belegd. Bedragen die u overboekt naar uw beleggingsrekening worden niet direct (realtime) bijgeschreven**. Gemiddeld duurt het één werkdag voordat het bedrag daadwerkelijk is bijgeschreven. Om er zeker van te zijn dat uw storting belegd wordt adviseren wij u twee werkdagen voor de handelsdag het geld over te maken. Axento heeft geen invloed op het moment van bijschrijven.

Wijzigen van beleggingen

Met behulp van de risicoprofiel vragenlijst kunt u een profielwijziging doorgeven. Na het wijzigen van het risicoprofiel wordt ook uw beleggingsportefeuille aangepast. Profielwijzigingen die uiterlijk op de werkdag vóór de handelsdag om 15:00 uur door Axento zijn ontvangen en akkoord zijn bevonden worden op de eerstvolgende handelsdag verwerkt.

Verkopen van beleggingen

In het geval u (een deel van) uw beleggingen wilt verkopen kunt u hiervoor een opdracht doorgeven aan Axento. U kunt een opname of opzegging aan ons doorgeven via info@axento.nl vanaf het e-mailadres dat bij ons bekend is. Opdrachten voor het (deels) verkopen van uw beleggingen die uiterlijk op de werkdag voor de handelsdag om 15:00 uur door Axento zijn ontvangen en bevestigd worden op de eerstvolgende handelsdag verwerkt.

* Op de handelsdag die op de eerste werkdag van de maand valt vindt ook de herbalancering van de beleggingsportefeuilles plaats.
** Overboekingen moeten afkomstig zijn van de tegenrekening.

Januari

ma 03 januari
di 04 januari (alleen stortingen)
di 11 januari
di 18 januari
di 25 januari

Februari

di 01 februari
di 08 februari
di 15 februari
di 22 februari

Maart

di 01 maart
di 08 maart
di 15 maart
di 22 maart
di 29 maart

April

vr 01 april
di 05 april (alleen stortingen)
di 12 april
di 19 april
di 26 april

Mei

ma 02 mei
di 03 mei (alleen stortingen)
di 10 mei
di 17 mei
di 24 mei

Juni

wo 01 juni
di 07 juni
di 14 juni
di 21 juni
di 28 juni

Juli

vr 01 juli
di 05 juli (alleen stortingen)
di 12 juli
di 19 juli
di 26 juli

Augustus

ma 01 augustus
di 02 augustus (alleen stortingen)
di 09 augustus
di 16 augustus
di 23 augustus

September

do 01 september
di 06 september
di 13 september
di 20 september
di 27 september

Oktober

ma 03 oktober
di 04 oktober (alleen stortingen)
di 11 oktober
di 18 oktober
di 25 oktober

November

di 01 november
di 08 november
di 15 november
di 22 november

December

do 01 december
di 06 december
di 13 december
di 20 december
di 27 december

Koersbepaling en ontvangen gelden na verkoop

Op de handelsdag stuurt BinckBank de aan- of verkooporders naar de beurs. Bij aan- of verkooporders in ETF’s vindt de koersbepaling direct plaats. Bij aan- of verkooporders in beleggingsfondsen vindt de koersbepaling één of twee werkdagen later plaats. De koersen waartegen de beleggingsfondsen worden aangekocht of verkocht, kunnen hierdoor afwijken van de koersen waarop de orders op de handelsdag naar de beurs zijn verstuurd.

Bij een opname storten wij de verkoopopbrengst circa vier werkdagen na de handelsdag terug naar uw tegenrekening. Vanaf dit moment kan het nog een extra werkdag duren voordat het bedrag ook daadwerkelijk op uw tegenrekening is bijgeschreven.

Herbalancering

Aan het begin van elke maand worden uw beleggingen geherbalanceerd. Dit betekent dat de weging van aandelen en obligaties in lijn wordt gebracht met de gewenste weging van uw risicoprofiel.

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan onze privacy policy.