Nieuwe wetgeving duurzaam beleggen

Nieuwe wetgeving duurzaam beleggen

De Europese Unie maakt zich op voor een primeur. Als eerste ter wereld worden in Europa regels vastgelegd waaraan een belegging moet voldoen om zich duurzaam te mogen noemen.

Hoe is het nu geregeld?

Op dit moment bepalen fondsaanbieders, banken of verzekeraars zelf of een belegging duurzaam is. In principe kan elk fonds of product nu claimen dat het duurzaam of groen is. Dit heeft de afgelopen jaren geleid tot het zogenaamde ‘greenwashing’. Dit betekent dat producten of investeringen als duurzaam worden aangeboden, maar dat helemaal niet zijn. De nieuwe regels moeten hier een einde aan maken.

Hoe zien de nieuwe regels er uit?

Hoe de regels er precies uit komen te zien, is nog niet bekend. De Europese commissie streeft ernaar om nog dit jaar een lijst op te stellen met regels waaraan een belegging moet voldoen om zich duurzaam te noemen. Binnen de regels zijn er natuurlijk genoeg onderwerpen van discussie. Kernenergie is hier een goed voorbeeld van. Sommigen vinden het niet duurzaam, terwijl anderen claimen dat het juist een goede oplossing is voor de duurzame energietransitie.

Positieve ontwikkeling

Voor zowel u als Axento is dit natuurlijk een positieve ontwikkeling. Wij krijgen hierdoor een nog beter inzicht in hoeverre een beleggingsfonds of ETF wel echt duurzaam is. De nieuwe regelgeving staat gepland voor eind 2021.

Vragen? Wij helpen je graag!

Heb je vragen? Laat het ons weten. Ons beleggingsteam staat dagelijks van 08:30 tot 17:30 voor je klaar. Wij zijn te bereiken via 0299-796061 of info@axento.nl.

Direct een vraag stellen? Laat hiernaast je gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.