Beleggen in vastgoed met weinig geld

Beleggen in vastgoed met weinig geld

Bij investeren of beleggen in vastgoed denken de meeste mensen direct aan het kopen van een pand, en daar is een hoog instapbedrag voor nodig.

De meeste mensen denken daardoor al gauw denken dat starten met beleggen in vastgoed met een klein bedrag niet mogelijk is. Dit is echter een misvatting. 

In deze blog bespreken we alle mogelijkheden van investeren in vastgoed met weinig geld.

Alles weten over beleggen in vastgoed

Klik hier voor alle informatie en andere artikelen over dit onderwerp.

Wat is weinig geld?

Deze blog gaat over vastgoed beleggen met weinig geld, maar wanneer is een bedrag nu klein? Dat is voor iedereen anders. Als je miljoenen bezit is één ton natuurlijk best weinig en voor iemand met een modaal inkomen is dit weer heel veel. 

Wat is vastgoed? 

Vastgoed is een groot begrip. Naast huizen vallen ook bedrijfspanden, fabrieken, appartementen, garageboxen en vakantiehuisjes onder vastgoed. Ook de grond waar het pand op staat, valt onder vastgoed. 

Investeren in vastgoed gaat verder dan enkel een pand kopen en vervolgens verhuren. Er komt nog veel meer bij kijken, zoals renoveren, onderhoud, verzekeringen, contracten en meer.

Lees voor een uitgebreide uitleg over beleggen in vastgoed ons artikel: Hoe werkt beleggen in vastgoed?

Investeren in vastgoed met weinig geld

Je kunt op verschillende manieren investeren in vastgoed. Zo heb je direct en indirecte manieren. 

Je kunt direct investeren in vastgoed door een pand te kopen en deze te verhuren. Als je een huurder hebt gevonden kun je maandelijks inkomen vergaren in de vorm van huur. Op lange termijn is er ook een kans dat het huis meer waard wordt en kun je het uiteindelijk verkopen voor een hogere prijs. 

Het is de meest traditionele manier om te investeren in vastgoed en heel populair onder de mensen met wat meer vermogen

Om een pand aan te kopen heb je veel geld nodig. Een pand kost tegenwoordig al snel rond de €300.000 à €400.000. Je kunt een hypotheek aanvragen, maar hierbij moet je zelf nog steeds veel geld bijleggen om deze te krijgen.

Indirect investeren in vastgoed

Je kunt naast direct investeren in vastgoed ook indirect investeren in vastgoed. Dit maakt het investeren in vastgoed met weinig geld makkelijker. Je hoeft hier namelijk geen duur pand voor aan te kopen.

Beleggingsfonds voor vastgoed

Investeren in een vastgoedfonds werkt hetzelfde als investeren in een beleggingsfonds. Het vermogen van verschillende beleggers wordt samengebracht en wordt vervolgens belegd door een fondsbeheerder. Je kunt als belegger één of meerdere participaties kopen in een vastgoedfonds. Het fonds gebruikt het belegde vermogen van alle beleggers voor het aankopen van onroerend goed. 

De huur van het aangekochte pand vormt het rendement van het vastgoedfonds. Je krijgt dividend uitgekeerd als aandeelhouder van het fonds. Hierbij worden wel wat kosten in rekening gebracht. 

REIT

Een REIT, ook wel een Real Estate Investment Trust genoemd, is een bedrijf dat inkomsten genereert door het bezit van vastgoed en productie hiervan. 

Je kunt als particulier belegger investeren in een REIT. REITs zijn op verschillende beurzen verhandelbaar, zoals de NYSE en Euronext

Als particulier belegger krijg je dividendinkomen. REITs ontwikkelen namelijk geen onroerend goed om dit weer verder te verkopen. Zij bezitten onroerend goed en het dividendinkomen hierbij is (een deel van) de huur die wordt uitgekeerd. 

Een REIT is verplicht om 90% van de winst als dividend uit te keren. 

Crowdfunding

Crowdfunding betekent letterlijk financiering door het publiek. Bij het opzetten van een crowdfunding actie is het de bedoeling dat het project gefinancierd wordt door investeringen van andere mensen of bedrijven. Er zijn verschillende vormen van crowdfunding. 

Let op: er zit een groot risico aan dit soort beleggingen. 

Lees meer over crowdfunding in het artikel: Investeren via crowdfunding: hoe werkt dat?

Kun je beleggen in vastgoed met weinig geld?

De centrale vraag in dit artikel was: 'kun je beleggen in vastgoed met weinig geld?'. Het korte antwoord hierop is: 'ja, dat kan'.

Het is heel gemakkelijk om de vastgoedwereld te betreden met het indirect investeren in vastgoed. En hiervoor heb je helemaal geen groot instapbedrag nodig. 

Dit kun je doen door middel van beleggingsfondsen, REITs en crowdfunding. Hiermee kun je maandelijks een mooi rendement verdienen, zonder dat je een pand aan hoeft te schaffen. 

Vragen? Wij helpen je graag!

Heb je vragen? Laat het ons weten. Ons beleggingsteam staat dagelijks van 08:30 tot 17:30 voor je klaar. Wij zijn te bereiken via 0299-796061 of info@axento.nl.

Direct een vraag stellen? Laat hiernaast je gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.