Wat is de New York Stock Exchange?

Wat is de New York Stock Exchange?

De New York Stock Exchange is de grootste aandelenbeurs ter wereld. De beurs is gevestigd op Wall Street in New York. Op de New York Stock Exchange worden zowel Amerikaanse als buitenlandse aandelen verhandeld. Grote bedrijven zoals Apple, Coca Cola en Google worden aan de NYSE verhandeld.

In dit artikel geven we je meer informatie over deze belangrijke aandelenbeurs. 

Alles weten over de beurs

Klik hier voor alle informatie en andere artikelen over dit onderwerp.

De geschiedenis van de New York Stock Exchange

De New York Stock Exchange (NYSE) is ontstaan in 1792. Verschillende beurshandelaren kwamen toen bij elkaar op Wall Street onder een “buttonwood” boom. Daar maakten zij afspraken om een aandelenbeurs op te zetten. 

Deze afspraken werden gebundeld in het Buttonwood Agreement. De groep beurshandelaren noemde zichzelf de New York Stock & Exchange Board. Pas jaren later, in 1817 werden de eerste reglementen van de beurs uitgegeven. In 1863 veranderde de naam naar het huidige New York Stock Exchange. 

In 1934 is de NYSE erkend als nationale beurs van de Verenigde Staten. Dit werd gedaan door de US Securities en Exchange Commission

In 2005 heeft de NYSE het bdrijf Archipelago overgenomen. Vanaf dat moment begon de beurs ook eindelijk te werken met aandeelhouders. Hiervoor kende de beurs een ledensysteem

Bovendien kreeg de NYSE door de overname beschikking over nieuwe technologie. Daarvoor werd er alleen gehandeld op de beursvloer van de New York Stock Exchange. Na de overname werd het ook mogelijk om online te handelen in NYSE-aandelen. 

Sinds 2007 is de NYSE gefuseerd met Euronext. Daardoor vormt de NYSE nu de grootste aandelenbeurs ter wereld. 

Beleggen op de New York Stock Exchange

Je hoeft tegenwoordig dus niet meer naar Wall Street af te reizen om te kunnen handelen in NYSE-aandelen. Door middel van een broker kun je online beleggen via de New York Stock Exchange. 

Aan de NYSE staan veel bedrijven genoteerd. Hier zitten ook een aantal enorm bekende bedrijven tussen. Voorbeelden hiervan zijn Apple, Amazon en Berkshire Hathaway

De openingstijden van de NYSE zijn van 15:30 tot 22:00 Nederlandse tijd. Gekeken naar de lokale tijd is de beurs geopend van 09:30 tot 16:00.


Deel via social media:

Beleggen

Beleggen is het investeren van geld, zodat het op termijn meer waard wodt. Beleggen doe je voor de lange termijn. 

Beleggen

Beleggen voor beginners

Denk je erover om te beginnen met beleggen, maar weet je niet hoe? Dan ben je niet alleen. Toch is beleggen vandaag de dag eenvoudiger dan je denkt.

Beleggen voor beginners

Wat is het beste instapmoment bij beleggen?

Is het nu een goed moment om in te stappen? Je bent niet de enige met deze vraag. Elke belegger worstelt ermee. 

Het beste instapmoment bij beleggen

Meer dan 4.000 beleggers
gingen je voor

Iedere dag vertrouwen duizenden beleggers uit heel Nederland op Axento. Ontvang onze brochure of open vandaag nog een rekening en laat je geld professioneel beleggen. Eenvoudig en zonder gedoe.