Beleggen in vastgoed

Beleggen in vastgoed is een steeds populairder alternatief voor beleggen in standaard beleggingsproducten. Door de stijgende huizenprijzen en een goed historisch rendement, is er steeds meer interesse voor. Maar hoe gaat dit precies in zijn werk? En wat zijn de voordelen?

Beleggen bij Axento

Voor veel mensen is beginnen met beleggen een grote stap. Bij Axento vermogensbeheer helpen we je op weg.

 • Volledige ontzorging
 • Veilig onder toezicht van AFM en DNB
 • Ruim 4.000 klanten gingen je voor
 • 400 miljoen euro onder beheer

Hoe werkt beleggen in vastgoed?

Beleggen in vastgoed houdt in dat je door het kopen van (delen van) panden, inkomen vergaart. Deze panden kunnen woningen zijn, maar ook bedrijfspanden, kantoren en winkelruimtes.

Je behaalt rendement op je investering op twee manieren. Als eerste behaal je rendement door de huur. Het pand wordt verhuurd, waardoor je op maandelijkse basis inkomen ontvangt.

Daarnaast kun je ook rendement behalen in de vorm van meerwaarde. Wanneer het vastgoed gedurende de tijd meer waard wordt, kun je het verkopen voor een hoger bedrag dan waarvoor je het hebt gekocht. Dit resulteert ook in rendement.

Hoe werkt beleggen in vastgoed?

E-book: Is het nu een goed instapmoment?

Ontvang het gratis e-book dat +4000 mensen heeft geholpen om het beste instapmoment te bepalen.

 • Moet ik wel/niet instappen bij onrust op de beurs?
 • Kan ik instappen na een sterke stijging?
 • Vermijd deze bekende valkuilen
 • Zo verlaag je het instaprisico
5,0
Google-reviews
Pijl
Nieuwsgierig geworden?
Download dan nu dit gratis e-book

Hoe werkt beleggen in een vastgoedfonds?

Bij een vastgoedfonds wordt net als bij andere beleggingsfondsen het vermogen van verschillende beleggers samengebracht en op dezelfde manier belegd door een fondsbeheerder. Een belegger koopt hierbij één of meerdere participaties in een vastgoedfonds. Vervolgens gebruikt het fonds het belegde vermogen voor het aankopen van onroerend goed. 

Hoe werkt beleggen in een vastgoedfonds?

 

Beleggen in vastgoed met weinig geld

Bij investeren of beleggen in vastgoed denken de meeste mensen direct aan het kopen van een pand, en daar is een hoog instapbedrag voor nodig. Veel mensen denken daardoor al gauw dat starten met beleggen in vastgoed met een klein bedrag niet mogelijk is. Dit is echter een misvatting: er zijn ook manieren om met een klein instapbedrag in vastgoed te beleggen. 

Beleggen in vastgoed met weinig geld

Hoe wil jij gaan beleggen?

Meest gekozen

Persoonlijke rekening

Vanaf €7.500
 • Beleggen voor jezelf of gezamenlijk
 • Flexibel en onbeperkt inleggen
 • Kosteloos opnemen en opzeggen wanneer jij dat wil
 • Wereldwijd gespreid beleggen in ETF’s en beleggingsfondsen

Zakelijke rekening

Vanaf €7.500
 • Beleggen op naam van je bedrijf
 • Flexibel en onbeperkt inleggen
 • Kosteloos opnemen en opzeggen wanneer jij dat wil
 • Wereldwijd gespreid beleggen in ETF’s en beleggingsfondsen

Pensioenrekening

Vanaf €1.000
 • Beleggen voor je pensioen
 • Beperkt inleggen (niet meer dan je jaarruimte)
 • Profiteren van belastingvoordeel
 • Wereldwijd gespreid beleggen in ETF’s en beleggingsfondsen

Kinderrekening

Vanaf €1.000
 • Rekening staat op naam van je kind
 • Onder jouw beheer tot 18e jaar
 • Jaarlijks €6.035 belastingvrij schenken
 • Wereldwijd gespreid beleggen in ETF’s en beleggingsfondsen

Manieren van beleggen in vastgoed

Er zijn verschillende manieren om te beleggen in vastgoed. We bespreken ze hieronder.

Individueel

Als eerste kun je natuurlijk een pand kopen en deze verhuren. Dit is de meest voor de hand liggende manier om te beleggen in onroerend goed. Het voordeel van deze manier van beleggen, is dat je zelf de baas bent. Jij kiest het pand dat je wilt kopen, hoeveel huur je wilt ontvangen en aan wie je verhuurt.

Tegelijkertijd zitten er ook nadelen aan. Je hebt ten eerste een hoog inlegbedrag nodig om een pand te kunnen kopen. Daarnaast is het moeilijk om te spreiden op deze manier. Een derde punt is dat er ook kosten zijn verbonden aan investeren in vastgoed. Wanneer je een pand bezit en verhuurt, moet je zelf opdraaien voor bijvoorbeeld onderhoudskosten.

Vastgoedfondsen

Een alternatief is het beleggen in vastgoedfondsen. Een vastgoedfonds is een beleggingsfonds dat alleen belegt in onroerend goed. Zo'n fonds behaalt rendement uit de huurinkomsten en uit de eventuele meerwaarde bij het verkopen van panden. 

Met fondsbeleggen heb je een lager inlegbedrag nodig dan wanneer je zelf vastgoed aankoopt. Daarnaast spreid je je vermogen, omdat een vastgoedfonds bestaat uit verschillende vastgoedproducten.

REITs

Een derde manier om te investeren in onroerend goed is via REITs. REIT staat voor Real Estate Investment Trust. REITs zijn een vorm van vastgoedfondsen die als aandelen worden verhandeld. Kenmerkend voor REITs is dat deze fondsen 90% van de winst uit moeten keren aan de aandeelhouders. Dit gebeurt in de vorm van dividend. 

Doordat REITs worden verhandeld als aandelen, is het een stuk meer liquide dan zelf vastgoed aankopen. Wanneer je je geld toch nodig hebt of elders wilt beleggen, kun je (een deel van) je aandelen in REITs makkelijk verkopen. Een pand, of een deel ervan, op korte termijn verkopen is toch een stuk lastiger.

Vragen? Wij helpen je graag!

Heb je vragen? Laat het ons weten. Ons beleggingsteam staat dagelijks van 08:30 tot 17:30 voor je klaar. Wij zijn te bereiken via 0299-796061 of info@axento.nl.

Direct een vraag stellen? Laat hiernaast je gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Risico's van beleggen

Beleggen doe je met geld dat je, naast je buffer voor onvoorziene uitgaven, niet nodig hebt. Beleggen kan interessant zijn, maar brengt risico's met zich mee. De waarde van je beleggingen kan fluctueren. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen. Het is goed om je hiervan bewust te zijn. 

Risico's van beleggen

Wat zeggen klanten over Axento

Meer dan 4.000 beleggers
gingen je voor

Iedere dag vertrouwen duizenden beleggers uit heel Nederland op Axento. Ontvang onze brochure of open vandaag nog een rekening en laat je geld professioneel beleggen. Eenvoudig en zonder gedoe.

Jaap Steur