Geen paniek bij beurscorrecties

Geen paniek bij beurscorrecties

Bij veel beurscorrecties herhaalt zich hetzelfde patroon. Beleggers raken in paniek, besluiten alles te verkopen en keren nooit meer terug op de beurs. Maar koersdalingen horen nu eenmaal bij beleggen. Dat is altijd zo geweest en zal in de toekomst ook niet veranderen.

Correcties zijn lastig te voorspellen

Het is vrijwel onmogelijk om een correctie op de beurs te voorspellen. Stel dat je er op wilt inspelen, zie dan maar eens precies op het juiste moment uit te stappen en weer in te stappen. Onbegonnen werk. Vooraf weet je namelijk nooit hoe diep de neergang wordt. Hetzelfde geldt trouwens voor de oorzaak van de daling. Die weten we ook pas achteraf.

Wat je wel moet doen?

Het antwoord is vrij simpel: niets. Beleggers die tijdens een beurscorrectie uit emotie afscheid nemen van de beurs, verkopen vaak met verlies. In de tussentijd zijn de beleggers die rustig blijven zitten en wachten op betere tijden de winnaars. Een langetermijnbelegger wacht rustig tot de storm weer overwaait of koopt zelfs aandelen bij.

Meer dan 4.000 beleggers
gingen u voor

Iedere dag vertrouwen duizenden beleggers uit heel Nederland op Axento. Ontvang onze brochure of open vandaag nog een rekening en laat uw geld professioneel beleggen. Eenvoudig en zonder gedoe.

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Lees dan onze privacy policy.