Geen paniek bij beurscorrecties

Animatie van zakenmannen in een beleggingskantoor

Bij veel beurscorrecties herhaalt zich hetzelfde patroon. Beleggers raken in paniek, besluiten alles te verkopen en keren nooit meer terug op de beurs. Maar koersdalingen horen nu eenmaal bij beleggen. Dat is altijd zo geweest en zal in de toekomst ook niet veranderen.

Meer algemene tips blogs lezen?

Klik hier voor meer algemene tips blogs.

Correcties zijn lastig te voorspellen

Het is vrijwel onmogelijk om een correctie op de beurs te voorspellen. Stel dat je er op wilt inspelen, zie dan maar eens precies op het juiste moment uit te stappen en weer in te stappen. Onbegonnen werk. Vooraf weet je namelijk nooit hoe diep de neergang wordt. Hetzelfde geldt trouwens voor de oorzaak van de daling. Die weten we ook pas achteraf.

Wat je wel moet doen?

Het antwoord is vrij simpel: niets. Beleggers die tijdens een beurscorrectie uit emotie afscheid nemen van de beurs, verkopen vaak met verlies. In de tussentijd zijn de beleggers die rustig blijven zitten en wachten op betere tijden de winnaars. Een langetermijnbelegger wacht rustig tot de storm weer overwaait of koopt zelfs aandelen bij.

Vragen? Wij helpen je graag!

Heb je vragen? Laat het ons weten. Ons beleggingsteam staat dagelijks van 08:30 tot 17:30 voor je klaar. Wij zijn te bereiken via 0299-796061 of info@axento.nl.

Direct een vraag stellen? Laat hiernaast je gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.