Beleggen in individuele fondsen

Beleggen in individuele fondsen

Beleggen in fondsen is een populaire vorm van beleggen. Met individuele fondsen kun je namelijk eenvoudig een goed gespreide portefeuille samenstellen. In dit artikel leggen we uit hoe je zelf kunt beleggen in individuele fondsen.

Alles weten over beleggen in fondsen?

Klik hier voor alle informatie en andere artikelen over dit onderwerp.

Wat is een individueel fonds?

Eén individueel fonds is een eigenlijk niets anders dan een gewoon beleggingsfonds. Hierin wordt het geld van allerlei verschillende beleggers samengebracht. In ons artikel Wat is een beleggingsfonds? lees je hier meer over. 

Beleggen in individuele fondsen bij Axento

Bij Axento Vermogensbeheer kiezen wij zelf individuele fondsen en daarmee creëren wij vervolgens een beleggingsportefeuille. De selectie van fondsen gebeurt aan de hand van het door jou gekozen risicoprofiel. Je kiest een risicoprofiel door te bepalen hoe je de asset allocatie wilt hebben.

Je kunt bij ons kiezen tussen een defensiefneutraaloffensief of zeer offensief risicoprofiel. Je kunt dus zelf kiezen hoeveel risico je wilt nemen. Klik op de profielen voor een uitgebreide beschrijving.

Wanneer je defensief belegt, loop je relatief weinig risico. Vermogensbehoud is bij dit profiel belangrijker dan vermogensgroei. Je beleggingsportefeuille bestaat dan vooral uit obligatiefondsen die beleggen in staats- of bedrijfsobligaties en defensieve mixfondsen.

Bij (zeer) offensief beleggen loop je een relatief hoger risico dan bij defensief beleggen.Het is bij deze strategie belangrijk om een langere beleggingshorizon aan te houden, om zo de slechtere periodes op te vangen met betere tijden.

Neutraal beleggen zit er precies tussenin. De verdeling tussen aandelen- en obligatiefondsen is bij Axento vermogensbeheer 55/45. Hiermee wordt het grotere risico van aandelen gecompenseerd door het lage risico van obligaties.

Waarom beleggen in fondsen?

Beleggen in beleggingsfondsen biedt een aantal belangrijke voordelen. Zo zijn je beleggingen wanneer je in een fonds belegt, automatisch goed gespreid. Een beleggingsfonds bestaat vaak uit enkele tientallen tot soms wel duizenden beleggingen. Hierdoor wordt een financiële tegenvaller op de beurs, makkelijker opgevangen door de andere beleggingen.

Daarnaast wordt je geld beheerd door een fondsbeheerder. Een fondsbeheerder heeft veel kennis en ervaring.

Ook krijg je door te beleggen in fondsen de kans om te beleggen in aandelen van bedrijven of sectoren die normaal onbereikbaar zijn. Daardoor is er een grotere keuze aan beleggingen beschikbaar.

Als laatste bespaart beleggen in een fonds een hoop tijd. Je hebt zelf weinig omkijken naar wat er gebeurt.

Let wel dat beleggen te allen tijde risico’s met zich meebrengt, dus ook fondsbeleggen is niet zonder risico’s.


Deel via social media:

Beleggen

Beleggen is het investeren van geld, zodat het op termijn meer waard wodt. Beleggen doe je voor de lange termijn. 

Beleggen

Beleggen voor beginners

Denk je erover om te beginnen met beleggen, maar weet je niet hoe? Dan ben je niet alleen. Toch is beleggen vandaag de dag eenvoudiger dan je denkt.

Beleggen voor beginners

Wat is het beste instapmoment bij beleggen?

Is het nu een goed moment om in te stappen? Je bent niet de enige met deze vraag. Elke belegger worstelt ermee. 

Het beste instapmoment bij beleggen

Meer dan 4.000 beleggers
gingen je voor

Iedere dag vertrouwen duizenden beleggers uit heel Nederland op Axento. Ontvang onze brochure of open vandaag nog een rekening en laat je geld professioneel beleggen. Eenvoudig en zonder gedoe.