Pink Sheets en de Over-the-Counter markt: hoe zit dat?

Pink Sheets en de Over-the-Counter markt: hoe zit dat?

Wat kun je lezen in dit artikel:

Dagelijks presenteert het National Quotation Bureau een overzicht van bied- en laatkoersen. Deze koersen hebben betrekking op aandelen die Over-The-Counter (OTC)
worden verhandeld. Een verzamelnaam voor deze bied- en laatkoersen zijn Pink Sheets . In dit artikel zullen wij deze verzamelnaam verder toelichten.

Alles weten over trading

Klik hier voor alle informatie en andere artikelen over dit onderwerp.

De Over-The-Counter markt

Op de OTC markt worden aandelen verhandeld door beleggers onderling. Hierbij worden de financiële producten dus niet via de beurs gekocht. De Pink Sheets geven een overzicht van bied- en laatkoersen van financiële producten die worden verhandeld op de OTC markt. Je kunt Pink Sheets aandelen herkennen door de aanduiding PK.

Een kenmerk van Pink Sheets aandelen is dat ze worden verhandeld voor een lage prijs. Dat komt, doordat het gaat om aandelen of obligaties van kleine bedrijven. Deze voldoen
meestal nog niet aan alle eisen voor een beursgang (IPO). Deze aandelen worden ook wel penny stocks genoemd.

Het handelsvolume op de beurs ligt veel hoger dan bij Over-The-Counter aandelen. Daardoor liggen de bied- en laatkoersen op de beurs dichter bij elkaar.

Pink Sheets en OTCBB

Naast de Pink Sheets is er ook nog de Over The Counter Bulletin Board . De OTCBB zorgt voor afwikkeling van transacties buiten de beurs in Amerika. Tussen de Pink Sheets en de OTCBB zit een aanzienlijk verschil. De OTCBB markt is namelijk onderworpen aan regulering . Dit houdt in dat er controle is op de markt. Bij Pink Sheets is dat niet het geval. 

Doordat er geen controle wordt uitgeoefend op deze markt is de kans groter dat er aandelen van frauduleuze bedrijven worden verhandeld. Aandelen kopen via Pink Sheets wordt daarom vaak afgeraden. 


Deel via social media:

Beleggen

Beleggen is het investeren van geld, zodat het op termijn meer waard wodt. Beleggen doe je voor de lange termijn. 

Beleggen

Beleggen voor beginners

Denk je erover om te beginnen met beleggen, maar weet je niet hoe? Dan ben je niet alleen. Toch is beleggen vandaag de dag eenvoudiger dan je denkt.

Beleggen voor beginners

Wat is het beste instapmoment bij beleggen?

Is het nu een goed moment om in te stappen? Je bent niet de enige met deze vraag. Elke belegger worstelt ermee. 

Het beste instapmoment bij beleggen

Meer dan 4.000 beleggers
gingen je voor

Iedere dag vertrouwen duizenden beleggers uit heel Nederland op Axento. Ontvang onze brochure of open vandaag nog een rekening en laat je geld professioneel beleggen. Eenvoudig en zonder gedoe.