Pink Sheets en de Over-the-Counter markt: hoe zit dat?

Pink Sheets en de Over-the-Counter markt: hoe zit dat?

Wat kun je lezen in dit artikel:

Dagelijks presenteert het National Quotation Bureau een overzicht van bied- en laatkoersen. Deze koersen hebben betrekking op aandelen die Over-The-Counter (OTC)
worden verhandeld. Een verzamelnaam voor deze bied- en laatkoersen zijn Pink Sheets . In dit artikel zullen wij deze verzamelnaam verder toelichten.

De Over-The-Counter markt

Op de OTC markt worden aandelen verhandeld door beleggers onderling. Hierbij worden de financiële producten dus niet via de beurs gekocht. De Pink Sheets geven een overzicht van bied- en laatkoersen van financiële producten die worden verhandeld op de OTC markt. Je kunt Pink Sheets aandelen herkennen door de aanduiding PK.

Een kenmerk van Pink Sheets aandelen is dat ze worden verhandeld voor een lage prijs. Dat komt, doordat het gaat om aandelen of obligaties van kleine bedrijven. Deze voldoen
meestal nog niet aan alle eisen voor een beursgang (IPO). Deze aandelen worden ook wel penny stocks genoemd.

Het handelsvolume op de beurs ligt veel hoger dan bij Over-The-Counter aandelen. Daardoor liggen de bied- en laatkoersen op de beurs dichter bij elkaar.

Pink Sheets en OTCBB

Naast de Pink Sheets is er ook nog de Over The Counter Bulletin Board . De OTCBB zorgt voor afwikkeling van transacties buiten de beurs in Amerika. Tussen de Pink Sheets en de OTCBB zit een aanzienlijk verschil. De OTCBB markt is namelijk onderworpen aan regulering . Dit houdt in dat er controle is op de markt. Bij Pink Sheets is dat niet het geval. 

Doordat er geen controle wordt uitgeoefend op deze markt is de kans groter dat er aandelen van frauduleuze bedrijven worden verhandeld. Aandelen kopen via Pink Sheets wordt daarom vaak afgeraden. 


Deel via social media:

Meer dan 4.000 beleggers
gingen je voor

Iedere dag vertrouwen duizenden beleggers uit heel Nederland op Axento. Ontvang onze brochure of open vandaag nog een rekening en laat je geld professioneel beleggen. Eenvoudig en zonder gedoe.

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Lees dan onze privacy policy.