Wat is de Europese stijl bij opties?

Wat is de Europese stijl bij opties?

Wat kun je lezen in dit artikel:

Opties zijn afgeleide beleggingsproducten. Onder opties zijn de Amerikaanse en Europese stijl opties het meest voorkomend. Hoewel het beide opties zijn, is er tussen deze twee een verschil. In dit artikel leggen we uit wat een Europese stijl optie is en hoe deze verschilt van een Amerikaanse stijl optie. 

Alles weten over derivaten

Klik hier voor alle informatie en andere artikelen over dit onderwerp.

Hoe werken opties?

Wanneer je een optie koopt, koop je het recht om de onderliggende waarde van een optie op een vastgestelde datum voor een vastgestelde prijs te kopen op verkopen. 

Deze vastgestelde datum noemen we de expiratiedatum en de vastgestelde prijs de uitoefenprijs. De onderliggende waarde van een optie kan bestaan uit een set aandelen, een indexvastgoed of een grondstof

Opties zijn ingewikkelde beleggingsproducten die een hoog risico met zich mee kunnen brengen.

Optie Europese stijl

Het grootste verschil tussen de Europese en Amerikaanse stijl is de manier van uitoefenen. Bij de Europese stijl kan de optiehouder de optie alleen uitoefenen op de expiratiedatum. In veel gevallen is dit op de derde vrijdag van de maand. 

Bij de Amerikaanse stijl is het uitoefenen van de optie mogelijk tijdens de gehele looptijd. Voor de houder van de optie is het dus altijd mogelijk om het recht op de optie uit te oefenen. 

Doordat een Europese stijl optie alleen kan worden uitgeoefend op de expiratiedatum, is de prijs lager dan een Amerikaanse stijl optie. 


Deel via social media:

Beleggen

Beleggen is het investeren van geld, zodat het op termijn meer waard wodt. Beleggen doe je voor de lange termijn. 

Beleggen

Beleggen voor beginners

Denk je erover om te beginnen met beleggen, maar weet je niet hoe? Dan ben je niet alleen. Toch is beleggen vandaag de dag eenvoudiger dan je denkt.

Beleggen voor beginners

Wat is het beste instapmoment bij beleggen?

Is het nu een goed moment om in te stappen? Je bent niet de enige met deze vraag. Elke belegger worstelt ermee. 

Het beste instapmoment bij beleggen

Meer dan 4.000 beleggers
gingen je voor

Iedere dag vertrouwen duizenden beleggers uit heel Nederland op Axento. Ontvang onze brochure of open vandaag nog een rekening en laat jeĀ geld professioneel beleggen. Eenvoudig en zonder gedoe.