Wat is de betekenis van HODL?

Wat is de betekenis van HODL?

Voor iedereen die zich bezighoudt met cryptomunten is HODL een bekende term. In de crypto wereld wordt er veel gebruik gemaakt van verschillende afkortingen. Voorbeelden hiervan zijn FOMO, Dump en REKT. In dit artikel zullen we uitleggen wat de afkorting HODL inhoudt.

Alles weten over crypto

Klik hier voor alle informatie en andere artikelen over dit onderwerp.

Wat is HODL?

HODL staat voor ‘Hold On for Dear Life’. Oftewel, houd je munten vast! De aanhouder wint. Hiermee wordt bedoeld dat als je de cryptomunt voor lange termijn vasthoudt, je aan het ‘HODL-en’ bent. 

Met de term HODL wordt verwezen naar de buy-and-hold strategie. Dit is het aankopen van beleggingen om ze zo lang mogelijk vast te houden. HODLers geloven namelijk dat de koersen op lange termijn stijgen. Ze proberen dan ook niet meer om de markt te timen.

Waar komt HODL vandaan?

Op 18 december 2013 verschijnt er op bitcointalk.org een post met de woorden “I AM HODLING”. Maar wat betekent HODL dan?

Deze gebruiker wilde duidelijk maken dat hij wilde stoppen met daytraden en zijn Bitcoin wilde vasthouden. Echter gaat er een gerucht rond dat hij op het moment van posten een paar drankjes op had en een typefout maakte. Het is vervolgens zijn eigen leven gaan leiden en inmiddels is het woord een veelgebruikt begrip in de wereld van crypto.

HODL op de cryptomarkt

De cryptomarkt kent enorme koersschommelingen. Deze schommelingen kunnen ervoor zorgen dat beleggers in paniek raken en hun emoties de overhand laten nemen. Ze besluiten bijvoorbeeld uit te stappen bij koersdalingen.

Beleggers die de HODL strategie volgen blijven altijd oog houden voor de lange termijn. Zij proberen hun emoties juist in bedwang te houden en gaan ervanuit dat koersschommelingen of crashes tijdelijk zijn.

 


Deel via social media:

Beleggen

Beleggen is het investeren van geld, zodat het op termijn meer waard wodt. Beleggen doe je voor de lange termijn. 

Beleggen

Beleggen voor beginners

Denk je erover om te beginnen met beleggen, maar weet je niet hoe? Dan ben je niet alleen. Toch is beleggen vandaag de dag eenvoudiger dan je denkt.

Beleggen voor beginners

Wat is het beste instapmoment bij beleggen?

Is het nu een goed moment om in te stappen? Je bent niet de enige met deze vraag. Elke belegger worstelt ermee. 

Het beste instapmoment bij beleggen

Meer dan 4.000 beleggers
gingen je voor

Iedere dag vertrouwen duizenden beleggers uit heel Nederland op Axento. Ontvang onze brochure of open vandaag nog een rekening en laat je geld professioneel beleggen. Eenvoudig en zonder gedoe.

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Lees dan onze privacy policy.