Hoe kun je daytraden met cryptomunten?

Hoe kun je daytraden met cryptomunten?

Daytraden met crypto klinkt heel leuk. Veel geld verdienen in weinig tijd. Er zijn veel mensen die hier zelfs duizenden euro’s mee verdienen. Dit is in het grootste deel van de gevallen te mooi om waar te zijn. Je moet hier veel factoren voor analyseren en je moet veel tijd besteden aan het bijhouden van de koers. Daarnaast zijn de risico’s heel hoog en lopen de meeste traders uiteindelijk verlies. Maar wat is daytraden en hoe werkt het met crypto?

Alles weten over crypto

Klik hier voor alle informatie en andere artikelen over dit onderwerp.

Wat is daytraden?

Je kunt natuurlijk crypto kopen voor een langere termijn. Je hoeft op deze manier niet de hele dag de koers in de gaten te houden en je hoeft in principe alleen te wachten tot de koers stijgt. Maar dit kan natuurlijk ook op korte termijn, namelijk met daytraden

Dit houdt in dat je een bepaalde cryptomunt koopt en deze later op de dag weer verkoopt voor een hogere prijs dan de aangekochte prijs. Zo maak je winst. Stel je koopt ’s ochtends een Bitcoin tegen een koers van €27.000,-. Je houdt dan de koers in de gaten en verkoopt deze wanneer deze ’s avonds bijvoorbeeld €27.800,- waard is. Zo heb je in één dag €800 verdiend. Dit zijn de basisprincipes van daytraden. 

Dit klinkt natuurlijk heel simpel. Maar er komt veel bij kijken. 

Daytraden met crypto

Daytraden gebeurt vaak met aandelen, maar het kan ook zeker op de cryptomarkt die tegenwoordig heel populair is. De basiskenmerken komen overeen met daytraden in aandelen. Maar er zijn toch een aantal dingen die bij daytraden met crypto anders zijn. 

Beurs van de cryptomunten sluit nooit

Een belangrijk verschil is dat de aandelenbeurs openings- en sluitingstijden heeft. De cryptomarkt is daarentegen 24 uur per dag en 7 dagen per week geopend. 

Bij de normale aandelenbeurs wordt voordat de beurs opent, alle informatie vrijgegeven. Je kunt na het sluiten van de beurs dus geen aandelen verhandelen. 

De cryptomarkt is dus altijd geopend. Je zou dus op elk moment van de dag een aankoop kunnen plaatsen of een munt verkopen. Hierbij is het ook zo dat wanneer er nieuws vrijkomt, dit direct invloed heeft op de koers.

Speculatie

Je kunt als daytrader ook gaan speculeren over wat de koers gaat doen in de komende uren. Dit kun je doen door artikelen en tweets lezen. Elon Musk heeft met zijn tweets bijvoorbeeld al vaak veel invloed gehad op het koersverloop van verschillende cryptomunten.

Je kunt hier vanuit gaan, maar het biedt natuurlijk geen garantie voor winst. Je hebt veel kennis en ervaring nodig om te kunnen daytraden maar daarnaast ook een portie geluk: je weet nooit of na een veelgelezen tweet of artikel een koerswisseling daadwerkelijk plaats gaat vinden.

Stop loss order en Take profit

Je wilt natuurlijk zo min mogelijk verlies maken als daytrader. Daarom kun je take profit en stop loss gebruiken om verliezen te minimaliseren. 

Maar wat is een take profit? Als je als daytrader een verwachting hebt hoe hoog de koers gaat worden kun je een take profit invoeren op dat bedrag. Als de koers daadwerkelijk op dat bedrag komt zorgt de take profit ervoor dat je de winst kunt nemen. De positie wordt dan gesloten wanneer het de gewenste koers wordt bereikt. Zo hoef je niet 24/7 de koers in de gaten te houden.

En een stop loss is gunstig voor minimaal verlies. Als je de stoploss net onder of boven de drempel zet waarop je de munt hebt gekocht zal de stop loss ervoor zorgen dat de munt automatisch wordt aangekocht als de koers dit bedrag bereikt. Zo zorg je ervoor dat als de koers verder daalt, jij hier niks van merkt. Dus je verlies zal minimaal blijven. 

Een nadeel van een stop loss order is dat het aandeel direct verkocht wordt als het jouw stop loss niveau heeft bereikt. Dus als de koers eerst daalt en vervolgens stijgt, heb jij niet kunnen profiteren van deze stijging. 

Risico’s

Handelen in cryptocurrency is natuurlijk niet zonder risico’s. Het is zeker iets om over na te denken voordat je begint met daytraden met crypto. Het kan namelijk leiden tot verlies

Aan beleggen in obligaties en aandelen zitten ook risico’s verbonden. Toch is het risico van deze twee beleggingen lager dan het risico van cryptomunten, vooral wanneer je voor de lange termijn belegt.  

Een belangrijk risico dat veel voorkomt bij het handelen van crypto is het marktrisico

Dit is een risico waarbij je verlies lijdt door koersschommelingen op de markt. Dit kan beïnvloed worden door gebeurtenissen buiten de markt. Bijvoorbeeld de bekende tweets van Elon Musk hebben veel invloed gehad op de koers van de Bitcoin.

De koers van een cryptomunt is enkel gebaseerd is op vraag en aanbod en daardoor te allen tijde eigenlijk erg onvoorspelbaar.

Belangrijk om te weten!

Dit artikel is geschreven in algemene zin. Het is absoluut geen beleggingsaanbeveling. Er is geen rekening gehouden met jouw specifieke omstandigheden. Beslissingen op basis van de informatie in dit artikel zijn voor je eigen rekening.

Elke belegging in financiële instrumenten brengt risico’s met zich mee. De waarde van je beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen.

Vragen? Wij helpen je graag!

Heb je vragen? Laat het ons weten. Ons beleggingsteam staat dagelijks van 08:30 tot 17:30 voor je klaar. Wij zijn te bereiken via 0299-796061 of info@axento.nl.

Direct een vraag stellen? Laat hiernaast je gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.