Is starten met beleggen nu verstandig?

Animatie man die springt over muntgeld met ballonnen in hand.

Vanwege de lage spaarrente, overwegen steeds meer mensen om te gaan beleggen. Maar is het nu het juiste moment om in te stappen? Staat de beurs niet te hoog en wat betekent de vluchtelingencrisis en terrorismedreiging voor beleggers?

Meer actuele tips blogs lezen?

Klik hier voor meer actuele tips blogs.

Beleggen is een lange termijn sport
Meestal is het verstandig om direct in te stappen. Beurskoersen zijn immers niet makkelijk te voorspellen en het juiste moment om in te stappen dus ook niet. Daarnaast is beleggen een lange termijn sport. Een lange adem is veel belangrijker dan het instapmoment.

Onrust is er altijd
Vluchtelingencrisis, terrorisme, koersbubbels. Wie zoekt naar een reden om nu niet te starten met beleggen, vindt er genoeg. Als professionele vermogensbeheerder gaan wij echter niet mee met de waan van de dag. Terrorisme zorgt er niet voor dat Apple minder iPhones gaat verkopen en een bedrijf als Heineken zal niet minder bier verkopen door de vluchtelingencrisis.

Aantrekkelijke waardering
Aandelen zijn op dit moment aantrekkelijk gewaardeerd, zeker gezien de lage rente. Tijdens de internetbubbel waren aandelen bijvoorbeeld twee keer zo hoog gewaardeerd als vandaag de dag. Door verantwoorde en hoogwaardige beleggingen te selecteren, zorgt Axento voor een stabiele groei van uw vermogen op lange termijn.

Goed spreiden
Verder is het belangrijk om uw beleggingen goed te spreiden. Koopt u slechts een handje vol aandelen, dan loopt u al snel het risico op grote koersdalingen als een van de aandelen in de problemen komt. In plaats daarvan spreidt Axento uw vermogen over honderden aandelen uit verschillende werelddelen en sectoren. Door naast aandelen ook andere beleggingen zoals obligaties op te nemen, beschermen wij uw vermogen tegen koersdalingen.

Vragen? Wij helpen je graag!

Heb je vragen? Laat het ons weten. Ons beleggingsteam staat dagelijks van 08:30 tot 17:30 voor je klaar. Wij zijn te bereiken via 0299-796061 of info@axento.nl.

Direct een vraag stellen? Laat hiernaast je gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.