Finner beoordeelt Axento opnieuw met 5 sterren

Finner beoordeelt Axento opnieuw met vijf sterren

Met trots mogen wij mededelen dat vergelijkingswebsite Finner.nl ons opnieuw met 5 sterren heeft beoordeeld! Finner is een onafhankelijke vergelijkings- en adviespartij die beleggers helpt bij het maken van keuzes omtrent brokers, vermogensbeheerders en banken. Jaarlijks wordt onze dienstverlening door deze partij beoordeeld. 

Hoe werkt het?

Finner beoordeelt vermogensbeheerder op 25 onderdelen en 80 criteria op het gebied van organisatie, kostenbeleid, beleggingsbeleid en risicobeleid. Aan de hand daarvan geeft Finner uiteindelijk een score van 1-5 sterren. 

Organisatie

Er vindt een controle plaats op de aanwezigheid van de juiste vergunningen (AFM, DNB) registratie bij het Kifid en DSI en diverse kwaliteitsvereisten. Daarnaast wordt het trackrecord en de omvang van beheerd vermogen beoordeeld. 

Axento beschikt over alle nodige vergunningen en onze medewerkers hebben het juiste opleidingsniveau. 

Kostenbeleid

Op basis van actuele portefeuilles worden de hoogte, de voorwaarden en transparantie van alle kosten getoetst o.b.v. de laatste wet- en regelgeving (Mifid II). Ook wordt er gekeken naar ongewenste verdienmodellen en goede informatievoorziening.

Wij stellen elk kwartaal een rapportage beschikbaar met een overzicht van alle gerealiseerde directe en indirecte kosten en ons verdienmodel is conform de richtlijnen van de AFM. 

Beleggingsbeleid

Op basis van beleggingsportefeuilles worden transparantie en betrouwbaarheid van de rendementen, de onafhankelijkheid van het beleid (eigen producten) en de uitgangspunten en borging van het beleid gevalideerd.

Axento biedt volledig inzicht in de beleggingsportefeuille en biedt inzicht in de types beleggingsmodellen en software die worden gebruikt. Ook bieden wij volledige inzage in het duurzaamheidsbeleid conform de SFDR wetgeving.

Risicobeleid

De transparantie van risico’s en communicatie naar klanten over risico’s worden beoordeeld. Zo wordt het inzicht in de risicoprofielen getoetst, het gevoerde risicobeleid en hoe de monitoring van beleggingsrisico’s plaatsvindt. 

Al onze risicoprofielen met strategische en tactische asset-allocatie zijn inzichtelijk. Ook onderbouwen wij hoe wij onze asset-allocatie hebben bepaald. Daarnaast is er volledig inzicht in de principes die de basis vormen van het risicobeleid en op welke wijze het risico wordt beperkt. 

Nieuwsgierig geworden?

Axento is beoordeeld met een gemiddelde van 5 sterren en heeft daarmee de hoogst haalbare score behaald. Ben jij benieuwd naar de succesvolle beleggingsaanpak van Axento vermogensbeheer? Vraag dan onze brochure aan of neem vrijblijvend contact met ons op via info@axento.nl of 0299-796061.

Vragen? Wij helpen je graag!

Heb je vragen? Laat het ons weten. Ons beleggingsteam staat dagelijks van 08:30 tot 17:30 voor je klaar. Wij zijn te bereiken via 0299-796061 of info@axento.nl.

Direct een vraag stellen? Laat hiernaast je gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Lees dan onze privacy policy.