Het gebruik van een orderboek

Het gebruik van een orderboek

Wat kun je lezen in dit artikel:

Op de beurs vinden duizenden transacties per dag plaats. Deze transacties komen tot stand doordat iemand een kooporder en iemand anders een verkooporder doet. Al deze orders worden bijgehouden in het orderboek. Daar leggen we in dit artikel meer over uit.

Alles weten over trading

Klik hier voor alle informatie en andere artikelen over dit onderwerp.

Wat is een orderboek?

Vroeger werd het orderboek nog met de hand bijgehouden op de beurs. Tegenwoordig is het een online, geautomatiseerd administratief systeem. Online worden alle orders automatisch bijgehouden.

Aan de hand van het orderboek kun je ook de huidige koers van een aandeelobligatie of fonds bepalen. De huidige koers is namelijk de koers waarvoor het product bij de laatste transactie is gekocht/verkocht. In het orderboek zijn de bied- en laatkoers weergegeven.

Daarnaast staat ook het handelsvolume van een product in het orderboek. Dit geeft de totale waarde van alle transacties van dat product aan.

Het orderboek kan korte termijn beleggers helpen om het sentiment op de markt op een specifiek moment te bepalen. Het orderboek wordt real-time bijgewerkt, waardoor op elk moment de meest recente informatie beschikbaar is.

Zelf handelen op de beurs? Lees dan onze acht essentiële tips voor het kopen van aandelen.


Deel via social media:

Beleggen

Beleggen is het investeren van geld, zodat het op termijn meer waard wodt. Beleggen doe je voor de lange termijn. 

Beleggen

Beleggen voor beginners

Denk je erover om te beginnen met beleggen, maar weet je niet hoe? Dan ben je niet alleen. Toch is beleggen vandaag de dag eenvoudiger dan je denkt.

Beleggen voor beginners

Wat is het beste instapmoment bij beleggen?

Is het nu een goed moment om in te stappen? Je bent niet de enige met deze vraag. Elke belegger worstelt ermee. 

Het beste instapmoment bij beleggen

Meer dan 4.000 beleggers
gingen je voor

Iedere dag vertrouwen duizenden beleggers uit heel Nederland op Axento. Ontvang onze brochure of open vandaag nog een rekening en laat je geld professioneel beleggen. Eenvoudig en zonder gedoe.