Handelen op de avondbeurs

Handelen op de avondbeurs

Elke wereldwijde beurs kent een openingstijd en een sluitingstijd. Toch zijn handelaren tegenwoordig niet afhankelijk van deze tijden voor het verhandelen van aandelen. Dat komt door de avondbeurs. Hoe de handel op deze beurs werkt leggen we in dit artikel verder uit. 

Alles weten over trading

Klik hier voor alle informatie en andere artikelen over dit onderwerp.

Hoe vindt handel op de avondbeurs plaats?

Handel op de avondbeurs vindt plaats doordat er bedrijven zijn die aan meerdere beursindexen zijn genoteerd. Daardoor kan er nog steeds handel plaatsvinden na sluiting van de Euronext in Amsterdam. Dit valt dan ook niet onder officiële handel.

In Nederland vindt handel op de avondbeurs vooral plaats in aandelen die zijn aangesloten op de beurzen in New York en Amsterdam. Als de beurs hier is gesloten gaat de handel in het buitenland nog verder. 

Handel op de avondbeurs is in de Verenigde Staten populairder dan in Europa. Dit komt omdat de Amerikaanse beurs meer aandelen kent die in verschillende landen zijn genoteerd.

Voordelen van handel op de avondbeurs

Fondsen zoals Philips en Air-France KLM worden naast Nederland ook in de VS verhandeld. De koersen van deze aandelen bewegen nog tot 22:00 Nederlandse tijd. Dit in tegenstelling tot aandelen die alleen op de Nederlandse beurs staan genoteerd. Deze worden tot 17:30 verhandeld.

De handel op de avondbeurs geeft een indicatie van wat de koers van een aandeel de volgende dag gaat doen. Wanneer een belegger denkt te weten of een aandeel gaat dalen of stijgen, kan hierop worden ingespeeld met een future contract. Met het handelen op de avondbeurs kan meteen ingespeeld op grote veranderingen die buiten de openingstijden van de beurs plaatsvinden. 


Deel via social media:

Beleggen

Beleggen is het investeren van geld, zodat het op termijn meer waard wodt. Beleggen doe je voor de lange termijn. 

Beleggen

Beleggen voor beginners

Denk je erover om te beginnen met beleggen, maar weet je niet hoe? Dan ben je niet alleen. Toch is beleggen vandaag de dag eenvoudiger dan je denkt.

Beleggen voor beginners

Wat is het beste instapmoment bij beleggen?

Is het nu een goed moment om in te stappen? Je bent niet de enige met deze vraag. Elke belegger worstelt ermee. 

Het beste instapmoment bij beleggen

Meer dan 4.000 beleggers
gingen je voor

Iedere dag vertrouwen duizenden beleggers uit heel Nederland op Axento. Ontvang onze brochure of open vandaag nog een rekening en laat je geld professioneel beleggen. Eenvoudig en zonder gedoe.