Wat is een paraplufonds bij beleggen?

Wat is een paraplufonds bij beleggen?

Wat kun je lezen in dit artikel:

In dit artikel leggen we uit wat een paraplufonds is en benoemen we een aantal soorten paraplufondsen.

Betekenis paraplufonds

Een paraplufonds is een fonds waar verschillende subfondsen onder vallen. De subfondsen hebben meestal elk een andere beleggingsstrategie, dus er is veel spreiding bij het beleggen.

Er zijn veel beleggingsfondsen die samen zijn aangesloten bij een paraplufonds, omdat het beleggen makkelijker maakt. Ze hebben dan wel elk hun eigen beleid, maar bepaalde zaken als algemene kosten kunnen worden gedeeld.

Soorten paraplufondsen

Er zijn verschillende soorten paraplufondsen die ook in verschillende sectoren investeren. 
De belangrijkste voorbeelden van paraplufondsen zijn Bevek (Beleggingsvennootschap met Veranderlijk Kapitaal) en Bevak (Beleggingsvennootschap met Vast Kapitaal). Deze worden in België gebruikt.

In het Frans wordt de Bevek Sicav (Société d’investissement à Capital Variable). De Bevak heet daar Sicafi (Société d’investissement à capital fixe). Dat zijn meestal bevaks volgens het Luxemburgs recht. 

Dit lijkt allemaal sterk op het Amerikaanse open-end beleggen


Deel via social media:

Meer dan 4.000 beleggers
gingen je voor

Iedere dag vertrouwen duizenden beleggers uit heel Nederland op Axento. Ontvang onze brochure of open vandaag nog een rekening en laat je geld professioneel beleggen. Eenvoudig en zonder gedoe.

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Lees dan onze privacy policy.