Wat is een open-end beleggingsfonds?

Wat is een open-end beleggingsfonds?

Wat kun je lezen in dit artikel:

Een open-end beleggingsfonds is een beleggingsfonds waarbij het aantal uitstaande aandelen (participaties) kan variëren. Het fonds kan elke dag extra participaties uitgeven of inkopen. Dit is handig omdat er op die manier altijd ruimte is voor nieuwe beleggers om in te stappen of voor bestaande beleggers om uit te stappen.

De meeste (bekende) beleggingsfondsen zijn open-end beleggingsfondsen. Ze worden ook wel open fondsen genoemd. Tegenover open-end beleggingsfondsen staan closed-end beleggingsfondsen

Alles weten over beleggen in verschillende soorten fondsen?

Klik hier voor alle informatie en andere artikelen over dit onderwerp.

Voordelen van open-end fondsen

Het belangrijkste voordeel van een open-end beleggingsfonds is dat je als belegger altijd kunt in- en uitstappen. Je bent niet afhankelijk van vraag en aanbod op de beurs, in tegenstelling tot bij een closed-end fonds.

Daarnaast wordt een open-end beleggingsfonds altijd verhandeld om en nabij de intrinsieke waarde (NAV). Dit betekent dat je als belegger altijd een eerlijke prijs betaalt bij aan- of verkoop. Beleggen in een open-end fonds is een vorm van fondsbeleggen


Deel via social media:

Beleggen

Beleggen is het investeren van geld, zodat het op termijn meer waard wodt. Beleggen doe je voor de lange termijn. 

Beleggen

Beleggen voor beginners

Denk je erover om te beginnen met beleggen, maar weet je niet hoe? Dan ben je niet alleen. Toch is beleggen vandaag de dag eenvoudiger dan je denkt.

Beleggen voor beginners

Wat is het beste instapmoment bij beleggen?

Is het nu een goed moment om in te stappen? Je bent niet de enige met deze vraag. Elke belegger worstelt ermee. 

Het beste instapmoment bij beleggen

Meer dan 4.000 beleggers
gingen je voor

Iedere dag vertrouwen duizenden beleggers uit heel Nederland op Axento. Ontvang onze brochure of open vandaag nog een rekening en laat je geld professioneel beleggen. Eenvoudig en zonder gedoe.