Wat is een open-end beleggingsfonds?

Wat is een open-end beleggingsfonds?

Wat kun je lezen in dit artikel:

Een open-end beleggingsfonds is een beleggingsfonds waarbij het aantal uitstaande aandelen (participaties) kan variëren. Het fonds kan elke dag extra participaties uitgeven of inkopen. Dit is handig omdat er op die manier altijd ruimte is voor nieuwe beleggers om in te stappen of voor bestaande beleggers om uit te stappen.

De meeste (bekende) beleggingsfondsen zijn open-end beleggingsfondsen. Ze worden ook wel open fondsen genoemd. Tegenover open-end beleggingsfondsen staan closed-end beleggingsfondsen

Voordelen van open-end fondsen

Het belangrijkste voordeel van een open-end beleggingsfonds is dat je als belegger altijd kunt in- en uitstappen. Je bent niet afhankelijk van vraag en aanbod op de beurs, in tegenstelling tot bij een closed-end fonds.

Daarnaast wordt een open-end beleggingsfonds altijd verhandeld om en nabij de intrinsieke waarde (NAV). Dit betekent dat je als belegger altijd een eerlijke prijs betaalt bij aan- of verkoop. Beleggen in een open-end fonds is een vorm van fondsbeleggen


Deel via social media:

Meer dan 4.000 beleggers
gingen je voor

Iedere dag vertrouwen duizenden beleggers uit heel Nederland op Axento. Ontvang onze brochure of open vandaag nog een rekening en laat je geld professioneel beleggen. Eenvoudig en zonder gedoe.

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Lees dan onze privacy policy.