Wat is een closed-end beleggingsfonds?

Wat is een closed-end beleggingsfonds?

Wat kun je lezen in dit artikel:

Een closed-end beleggingsfonds is een beleggingsfonds waarbij het aantal uitstaande aandelen (participaties) vast staat. Het fonds kan in tegenstelling tot een open-end fonds geen extra participaties uitgeven of inkopen. Dit betekent dat het fonds verhandeld wordt op basis van vraag en aanbod op de beurs.

Closed-end beleggingsfondsen zijn schaarser dan open-end beleggingsfondsen. Ze worden ook wel gesloten fondsen genoemd. Beleggen in een closed-end beleggingsfonds is een vorm van fondsbeleggen

Alles weten over beleggen in verschillende soorten fondsen?

Klik hier voor alle informatie en andere artikelen over dit onderwerp.

Nadelen van closed-end fondsen

Het belangrijkste nadeel van een closed-end beleggingsfonds is dat je als belegger niet altijd kunt in- of uitstappen. Je bent namelijk volledig afhankelijk van vraag en aanbod. Wanneer je je aandelen in een closed-end beleggingsfonds wilt verkopen terwijl er geen vragers zijn, kun je dus niet uitstappen.

Het kan ook gebeuren dat de koers die op basis van vraag en aanbod wordt gecreëerd, afwijkt van wat je op basis van de intrinsieke waarde (NAV) van het fonds mag verwachten. Dit betekent dat je in feite te veel kunt betalen bij aankoop of te weinig ontvangt bij verkoop.


Deel via social media:

Beleggen

Beleggen is het investeren van geld, zodat het op termijn meer waard wodt. Beleggen doe je voor de lange termijn. 

Beleggen

Beleggen voor beginners

Denk je erover om te beginnen met beleggen, maar weet je niet hoe? Dan ben je niet alleen. Toch is beleggen vandaag de dag eenvoudiger dan je denkt.

Beleggen voor beginners

Wat is het beste instapmoment bij beleggen?

Is het nu een goed moment om in te stappen? Je bent niet de enige met deze vraag. Elke belegger worstelt ermee. 

Het beste instapmoment bij beleggen

Meer dan 4.000 beleggers
gingen je voor

Iedere dag vertrouwen duizenden beleggers uit heel Nederland op Axento. Ontvang onze brochure of open vandaag nog een rekening en laat je geld professioneel beleggen. Eenvoudig en zonder gedoe.