Vier redenen om te beleggen in ETF’s

Vier redenen om te beleggen in ETF’s

Beleggen in ETF’s is een van de snelst groeiende beleggingstrends van dit moment. Een ETF is een beursgenoteerd fonds dat een bepaalde index volgt. Denk hierbij aan bekende indices zoals de AEX, Dow Jones of de Dax. Omdat een ETF de index één op één volgt, is het rendement en risico van de ETF vergelijkbaar met dat van de index.

Alles weten over beleggen in ETF's?

Klik hier voor alle informatie en andere artikelen over dit onderwerp.

1. Uitstekende spreiding

In een index zijn vaak tientallen, honderden of duizenden verschillende beleggingen opgenomen. Met een ETF is het dus heel eenvoudig om je vermogen snel en eenvoudig te spreiden. Neem bijvoorbeeld de Vanguard S&,P 500 ETF. Deze ETF volgt de Amerikaanse S&,P 500 index. Koop je deze ETF, dan beleg je in één klap in 500 aandelen van de grootste Amerikaanse bedrijven.

2. Lage kosten

De kosten van ETF’s zijn laag. Veel lager zelfs dan bij traditionele beleggingsfondsen. De reden dat de kosten zo laag zijn, is omdat een ETF simpelweg een index volgt. Er wordt dus geen gebruik gemaakt van dure research en analisten. Hierdoor houdt u als belegger meer rendement over.

3. Continu verhandelbaar

ETF’s zijn de hele dag verhandelbaar. Daarnaast zijn de transactiekosten vergelijkbaar met een transactie in een aandeel of obligatie. Verder zorgen liquidity providers voor voldoende vraag aan aanbod. Het kopen of verkopen van een ETF is daardoor heel gemakkelijk.

4. Volledige transparantie

Omdat een ETF een index volgt, weet u precies waarin belegd wordt. De informatie van een index is namelijk openbaar en wordt op basis van vaste regels samengesteld. Daarnaast is op de website van de aanbieder uitgebreide informatie over de verschillende ETF’s te vinden.

Beleggen in ETF’s met Axento

Heeft u € 15.000,- en wilt u profiteren van de voordelen van ETF’s? Neem dan contact met ons op of vraag een informatiepakket aan. Wij zijn telefonisch bereikbaar op nummer 0299-796061.

Vragen? Wij helpen je graag!

Heb je vragen? Laat het ons weten. Ons beleggingsteam staat dagelijks van 08:30 tot 17:30 voor je klaar. Wij zijn te bereiken via 0299-796061 of info@axento.nl.

Direct een vraag stellen? Laat hiernaast je gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Lees dan onze privacy policy.