Wat is de VXUS ETF en kun je erin beleggen?

Wat is de VXUS ETF en kun je erin beleggen?

Wat kun je lezen in dit artikel:

VXUS is een afkorting voor Vanguard Total International Stock Index Fund ETF. De ETF is onder beleggers erg populair. In dit artikel bespreken wij waarin je met de VXUS belegt en waarom je in Nederland niet in deze ETF kunt beleggen.

Alles weten over soorten ETF's?

Klik hier voor alle informatie en andere artikelen over dit onderwerp.

Waar belegt de VXUS ETF in?

De VXUS bestaat uit meer dan 7.500 aandelen. De ETF is door deze grote spreiding erg populair: met de ETF beleg je namelijk in nagenoeg de hele wereld, alleen aandelen uit de Verenigde Staten missen. 

De ETF keert een gemiddeld dividend van 2,5% uit. 

De VXUS en de VTI

Het fonds wordt door beleggers vaak gecombineerd met VTI: Vanguard Total Stock Market Index Fund ETF. Deze ETF volgt nagenoeg de hele Amerikaanse aandelenmarkt. Met een combinatie van de twee ETF’s zou je dus in bijna de hele wereldeconomie beleggen. 

Beide ETF’s mogen in Nederland niet verkocht worden omdat er geen Nederlandstalige documentatie beschikbaar is van de fondsen. 


Deel via social media:

Beleggen

Beleggen is het investeren van geld, zodat het op termijn meer waard wodt. Beleggen doe je voor de lange termijn. 

Beleggen

Beleggen voor beginners

Denk je erover om te beginnen met beleggen, maar weet je niet hoe? Dan ben je niet alleen. Toch is beleggen vandaag de dag eenvoudiger dan je denkt.

Beleggen voor beginners

Wat is het beste instapmoment bij beleggen?

Is het nu een goed moment om in te stappen? Je bent niet de enige met deze vraag. Elke belegger worstelt ermee. 

Het beste instapmoment bij beleggen

Meer dan 4.000 beleggers
gingen je voor

Iedere dag vertrouwen duizenden beleggers uit heel Nederland op Axento. Ontvang onze brochure of open vandaag nog een rekening en laat je geld professioneel beleggen. Eenvoudig en zonder gedoe.

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Lees dan onze privacy policy.