Hoe kun je beleggen in iShares?

Hoe kun je beleggen in iShares?

Veel beleggers kiezen ervoor om hun risico’s te beperken door hun beleggingen te spreiden. Dit doen zij door hun vermogen onder te brengen in indexfondsen of ETF’s.

Je kunt beleggen in ETF’s door te beleggen in iShares. In dit artikel vertellen we wat iShares zijn en wat het te maken heeft met beleggen.

Alles weten over beleggen in ETF's?

Klik hier voor alle informatie en andere artikelen over dit onderwerp.

Wat zijn iShares?

iShares zijn Exchange Traded Funds van het bedrijf BlackRock. iShares zijn gevestigd op de meest bekende beurzen. Hierdoor zijn ze toegankelijk voor iedere belegger. De fondsen van iShares volgen meestal een aandelen- of obligatiemarkt.

In totaal biedt iShares meer dan 800 fondsen aan. Dit maakt ze de grootste aanbieder van ETF’s ter wereld. In totaal wordt er voor ongeveer 7,4 biljoen dollar belegd in iShares.

Beleggingen binnen deze ETF’s zijn verspreid tussen verschillende landen en sectoren. Denk hierbij aan emerging markets, verschillende indices en vastrentende waarden.

Beleggen in iShares met de AEX

iShares biedt onder andere een ETF aan die de AEX volgt. Hiermee wordt je vermogen verspreid over de 25 grootste bedrijven van Nederland. Naast de AEX is het ook mogelijk om te beleggen in de grootste bedrijven uit andere landen.

iShares MSCI World UCITS ETF

iShares biedt ook een ETF aan uit de MSCI World Index. Dit is een index samengesteld door Morgan Stanley Capital International. De iShares MSCI World Index volgt aandelen uit 20 verschillende landen.

Deze iShares volgt alleen aandelen uit ontwikkelde landen. Sinds de introductie van dit fonds is er in totaal voor 155% aan rendement behaald.


Deel via social media:

Beleggen

Beleggen is het investeren van geld, zodat het op termijn meer waard wodt. Beleggen doe je voor de lange termijn. 

Beleggen

Beleggen voor beginners

Denk je erover om te beginnen met beleggen, maar weet je niet hoe? Dan ben je niet alleen. Toch is beleggen vandaag de dag eenvoudiger dan je denkt.

Beleggen voor beginners

Wat is het beste instapmoment bij beleggen?

Is het nu een goed moment om in te stappen? Je bent niet de enige met deze vraag. Elke belegger worstelt ermee. 

Het beste instapmoment bij beleggen

Meer dan 4.000 beleggers
gingen je voor

Iedere dag vertrouwen duizenden beleggers uit heel Nederland op Axento. Ontvang onze brochure of open vandaag nog een rekening en laat je geld professioneel beleggen. Eenvoudig en zonder gedoe.