Aandelen zijn stukjes eigendom van een bedrijf. Bij kleine bedrijven zijn aandelen vaak in handen van de eigenaar of directeur. Bij grote beursgenoteerde bedrijven worden (een deel van) de aandelen vrij verhandeld op de beurs. Iedereen kan dus aandeelhouder worden van een beursgenoteerd bedrijf.
Je vermogen wordt door ons beheerd op een beleggingsrekening op jouw naam. Zo blijven je beleggingen altijd van jou, ongeacht wat er met ons gebeurt. Het geld op je rekening valt onder het depositogarantiestelsel.
Beleggen brengt risico's met zich mee. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen.
Cryptomunten zijn inmiddels jaren populair. Niet iedereen is fan van de digitale munten. Wat is een cryptomunt nu precies en wat zijn de risico's?
Er zijn een aantal belangrijke verschillen tussen traders en beleggers. Traders handelen met een hogere frequentie, vaak in andere producten.
Veel mensen zijn inmiddels wel bekend met beleggingen als aandelen en obligaties. Maar er zijn nog talloze andere soorten beleggingen. Kan de particuliere belegger hier ook iets mee?
Bij Axento vermogensbeheer beleggen we in ETF's en beleggingsfondsen.
Deze fondsen volgen een bepaalde index, bevatten vaak honderden aandelen of obligaties én hebben lage kosten. Zo beleggen we je vermogen efficiënt in een optimale mix van aandelen en obligaties.
Waar je ook voor wilt beleggen, bij Axento kun je terecht. Kies het type rekening dat bij jou past. Wij spreiden jouw vermogen wereldwijd over ETF’s voor een optimaal rendement.
Meest gekozen
Persoonlijke rekening
Beleggen voor jezelf of samen met iemand anders | |
Flexibel en onbeperkt inleggen | |
Kosteloos opnemen wanneer jij dat wil |
Meest gekozen
Zakelijke rekening
Beleggen op naam van je bedrijf | |
Flexibel en onbeperkt inleggen | |
Kosteloos opnemen wanneer jij dat wil |
Meest gekozen
Pensioenrekening
Beleggen voor een zorgeloos pensioen | |
Periodiek inleggen zonder transactiekosten | |
Profiteren van belastingvoordelen |
Een index is een samengesteld mandje met beleggingen zoals aandelen of obligaties. Voorbeelden van bekende aandelenidices zijn de AEX index, Dow Jones Index en de DAX. Een index wordt door beleggers onder andere gebruikt als indicator.
Beleggen in vastgoed is een populair alternatief voor beleggen in standaard beleggingsproducten. Door een goed historisch rendement, zijn er steeds meer geïnteresseerden. Hoe gaat dit in zijn werk? En wat zijn de voordelen?
Wanneer je het over beleggen hebt, gaat het al snel over de beurs. Maar wat is 'de beurs' nu precies? Het lijkt toch een beetje een ongrijpbare term. Op deze pagina leggen we je er alles over uit.
Bij beleggen in grondstoffen kun je denken aan goud of olie. Maar er is nog veel meer keuze. Hoe werkt beleggen in grondstoffen en wat levert het op?
Derivaten zijn een verzameling van beleggingsproducten waarbij de belegger het recht of de plicht heeft om een onderliggend product te kopen of verkopen. De waarde ervan is gebaseerd op een onderliggend product. Derivaten zijn ingewikkelde beleggingsproducten. Hoe werkt het precies?
De AEX is een afkorting voor Amsterdam Exchange Index (AEX). De AEX index is de belangrijkste Amsterdamse beursindex en geeft de koersontwikkelingen weer van de 25 grootste beursgenoteerde bedrijven in Nederland.
Een beleggingsfonds is een fonds waarin het geld van verschillende beleggers wordt samengebracht en belegd in aandelen of obligaties. Het rendement van deze beleggingen komt ten goede aan de beleggers in het fonds.
Een obligatie is een lening die via de beurs verhandelbaar is. Wanneer overheden of grote bedrijven geld nodig hebben om te investeren, geven zij obligaties uit. In ruil voor het uitlenen van hun geld, ontvangen beleggers rente.
Een ETF is een beleggingsproduct dat een beursindex volgt. Het wordt ook wel een tracker of indextracker genoemd. Door te beleggen in een ETF kun je met één transactie in een complete beursindex beleggen.
Beleggen doe je met geld dat je langere tijd niet nodig hebt. Beleggen kan interessant zijn, maar brengt risico's met zich mee. Het is belangrijk dat je vooraf op de hoogte bent van de kenmerken en risico's van beleggen. De waarde van je beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen.