Wat doet het Dutch Securities Institute?

Wat doet het Dutch Securities Institute?

De financiële markt in Nederland staat onder toezicht van de Autoriteit Financiële Markten en De Nederlandsche Bank. Daarnaast wordt de markt in de gaten gehouden door het Dutch Securities Institute (DSI). Wat deze organisatie precies doet, leggen we je in dit artikel uit. 

Wat is het Dutch Securities Institute?

Het Dutch Securities Institute (DSI) bevordert en bewaakt de integriteit van de financiële sector. Dit doen zij door middel van personeelsscreening, certificering en het bijhouden van een openbaar register.

Daarnaast mag het instituut gebruik maken van tuchtrecht. Het doel van het DSI is het creëren van een sector waarin vertrouwd zaken kunnen worden gedaan. 

DSI certificering

Personen werkzaam in de financiële sector kunnen zich laten certificeren bij het DSI. Wanneer iemand voldoet aan de voorwaarden, wordt hij opgenomen in het openbaar register van het DSI. Dit geeft aan dat de persoon is gescreend en vakbekwaam, deskundig en integer is. 

Bij het DSI kan iemand zich laten certificeren voor 1 van de 10 verschillende functiegroepen en voor Integriteit. Certificeren bij het DSI is niet verplicht, maar geeft wel een teken van kwaliteit. Het is daarom een belangrijk keurmerk.


Deel via social media:

Meer dan 4.000 beleggers
gingen je voor

Iedere dag vertrouwen duizenden beleggers uit heel Nederland op Axento. Ontvang onze brochure of open vandaag nog een rekening en laat je geld professioneel beleggen. Eenvoudig en zonder gedoe.

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Lees dan onze privacy policy.