Skyline van Amsterdam Noord met A'DAM Lookout toren.

Wat doet het Dutch Securities Institute?

De financiële markt in Nederland staat onder toezicht van de Autoriteit Financiële Markten en De Nederlandsche Bank. Daarnaast wordt de markt in de gaten gehouden door het Dutch Securities Institute (DSI). Wat deze organisatie precies doet, leggen we je in dit artikel uit. 

Meer blogs over wetten en regels lezen?

Klik hier voor meer informatie over de wetten en regels in de financiële sector.

Wat is het Dutch Securities Institute?

Het Dutch Securities Institute (DSI) bevordert en bewaakt de integriteit van de financiële sector. Dit doen zij door middel van personeelsscreening, certificering en het bijhouden van een openbaar register.

Daarnaast mag het instituut gebruik maken van tuchtrecht. Het doel van het DSI is het creëren van een sector waarin vertrouwd zaken kunnen worden gedaan. 

DSI certificering

Personen werkzaam in de financiële sector kunnen zich laten certificeren bij het DSI. Wanneer iemand voldoet aan de voorwaarden, wordt hij opgenomen in het openbaar register van het DSI. Dit geeft aan dat de persoon is gescreend en vakbekwaam, deskundig en integer is. 

Bij het DSI kan iemand zich laten certificeren voor 1 van de 10 verschillende functiegroepen en voor Integriteit. Certificeren bij het DSI is niet verplicht, maar geeft wel een teken van kwaliteit. Het is daarom een belangrijk keurmerk.


Deel via social media:

Beleggen

Beleggen is het investeren van geld, zodat het op termijn meer waard wodt. Beleggen doe je voor de lange termijn. 

Beleggen

Beleggen voor beginners

Denk je erover om te beginnen met beleggen, maar weet je niet hoe? Dan ben je niet alleen. Toch is beleggen vandaag de dag eenvoudiger dan je denkt.

Beleggen voor beginners

Wat is het beste instapmoment bij beleggen?

Is het nu een goed moment om in te stappen? Je bent niet de enige met deze vraag. Elke belegger worstelt ermee. 

Het beste instapmoment bij beleggen

Meer dan 4.000 beleggers
gingen je voor

Iedere dag vertrouwen duizenden beleggers uit heel Nederland op Axento. Ontvang onze brochure of open vandaag nog een rekening en laat je geld professioneel beleggen. Eenvoudig en zonder gedoe.