Skip to main content
Open een rekening

Amundi is de grootste vermogensbeheerder van Europa en staat zelfs in de top 10 van de wereld. Dit grote bedrijf beheert €1,924 biljoen.

Dit bedrijf is opgericht op 1 januari 2010 en de CEO van dit bedrijf is Valérie Baudson. Het hoofdkantoor bevindt zich in Parijs en er werken wereldwijd zo’n 5400 mensen voor de vermogensbeheerder.

Het bedrijf is een resultaat van de fusie tussen Crédit Agricole en Société Générale. Dit zijn tegenwoordig banken. 

Beleggen via Amundi

Amundi biedt haar gebruikers een grote keuze aan producten aan. Van indexfondsen tot ETF’s. Bij Axento vermogensbeheer beleggen we ook in producten van Amundi.

Hieronder twee beleggingstitels van Amundi in de modelportefeuille van Axento.  

beleggingstitels_amuni_portefeuille_axento

amundi_portefeuille_axento

Je kunt ook beleggen in het Amundi aandeel. Dit aandeel staat vandaag (7 oktober 2022) op € 43,70 euro. Hieronder een overzicht van het aandeel zelf. 

amundi_beurs

Bron: Google Financiën

Duurzaamheid Amundi

Amundi is actief bezig met duurzaamheid en heeft ook een aantal regels voor producten waarin zij handelen.

17 Sustainable Development Goals

In 2015 hebben de Verenigde Naties 17 doelen opgezet die ervoor moeten zorgen dat de wereld een stukje beter wordt vóór 2030. Producten van Amundi moeten voldoen aan deze SDG’s.

Een uitgebreide uitleg over de 17 Sustainable Development Goals lees je in onze artikel: Wat zijn Sustainable Development Goals en hoe kun je er als belegger aan bijdragen?

Best in class

De portefeuille moet als SRI, Social Responsible Investment (duurzaam) beschouwd worden en de methode die wordt gebruikt om dat te bekijken is de best-in-class benadering.

Deze benadering houdt in dat alleen wordt belegd in de bedrijven die het beste presteren als het gaat om duurzaamheid en men let daarbij vooral op de ESG-score. In het Nederlands wordt het ook wel het beste jongetje van de klas (oftewel positieve screening) genoemd.

Uitsluiting

Naast de 17 Sustainable Development Goals en de best-in-class methode wordt er ook gebruik gemaakt van de methode van uitsluiting. Hierbij worden bedrijven die niet aan bepaalde criteria voldoen van duurzaamheid volledig  uitgesloten. Dit wordt ook wel negative screening genoemd.

Denk hierbij aan bedrijven die te maken hebben met wapenhandel, tabak, kernenergie of gokken.

Het is soms lastig om de grens te bepalen tussen bedrijven die wel en niet worden uitgesloten. Amundi doet dit door middel van de ESG-score van een bedrijf. Zij maken een selectie op basis van deze criteria.