Axento kijkt terug op het afgelopen jaar

twee houten blokjes. een met 20 erop en een met 23 die wordt omgedraaid naar andere kant met 24 erop

Het einde van het jaar nadert. Dat is voor veel mensen een moment om terug te blikken op het afgelopen jaar en tegelijkertijd te kijken naar wat komen gaat. Ook voor beleggers is de decembermaand vaak een tijd van bezinning. In deze blog bespreken we de belangrijkste thema’s van het afgelopen jaar en vertellen we hoe je van 2024 een mooi beleggingsjaar kunt maken. 

Meer actuele tips blogs lezen?

Klik hier voor meer actuele tips blogs.

De vernieuwde Axento app

Eindelijk is het zover! September 2023 hebben we met trots onze gloednieuwe Axento app gelanceerd. 

Waarom de Axento App?
  • Eenvoudig Inzicht: Met slechts een paar tikken heb je direct inzicht in al je beleggingsrekeningen bij Axento.
  • 24/7 Monitoring: Volg real-time de prestaties van je beleggingen, bekijk je vermogenswaarde en blijf op de hoogte van behaalde rendementen. (De gegevens in de app worden dagelijks geupdate)
  • Uitgebreide Informatie: Duik dieper in de fondsen waarin we investeren, lees onze kwartaalberichten en blijf up-to-date met onze beursupdates.

Heb je de nieuwe Axento app nog niet gedownload? Kijk dan op www.axento.nl/app of download de app direct in de App store of Google Play store. 

Gouden stier nominatie 

Axento is in 2023 uitgeroepen tot IEX Beste Keuze in de categorie Online Beleggingsoplossing. Maar wat betekent dit eigenlijk?

De titel 'IEX Beste Keuze' wordt toegekend aan partijen die zich opvallend onderscheiden op gebieden zoals beleggingsbeleid, communicatie, productaanbod en dienstverlening aan Nederlandse particuliere beleggers. Deze erkenning is het resultaat van een uitgebreid beleggersonderzoek uitgevoerd door IEX Media, waar maar liefst 5.500 Nederlandse beleggers aan deelnamen. 

Door deze prestigieuze titel maken we ook kans op de felbegeerde IEX Gouden Stier, de hoofdprijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan vermogensbeheerders. Een onafhankelijke vakjury buigt zich over alle genomineerden en kiest begin 2024 de ultieme winnaar.

Met onze kenmerkende persoonlijke aanpak, de goede rendementen van 2023 en onze innovatieve nieuwe app, hebben we alle vertrouwen dat we een sterke positie hebben om de Gouden Stier in de wacht te slepen.
 

Rendementen Axento hoger dan gemiddeld

Dankzij ons toegewijde team en strategische aanpak hebben we in het derde kwartaal 
rendementen behaald die tot de hoogste in de markt behoren, zoals blijkt uit bronnen zoals de VBR Index en Pro NL Index.

Ieder kwartaal publiceert vergelijkingswebsite Finner de Pro NL Index. Deze index geeft het gemiddelde netto rendement van verschillende Nederlandse vermogensbeheerders weer. In 2023 hebben wij met alle profielen een beter rendement behaald dan het gemiddelde van Nederlandse vermogensbeheerders. Zie hieronder een grafiek van de resultaten van Axento in vergelijking met de Pro NL Index van het derde kwartaal. 

Bron: Finner

Disclaimer: Let op, aan beleggen zijn risico's verbonden. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen.

Uitstekende klanttevredenheid

Op 15 september 2023 hebben we een klanttevredenheidsonderzoek uitgevoerd dat ons waardevolle inzichten heeft gegeven. Klanten waarderen vooral onze persoonlijke service en het gebruiksgemak binnen onze online omgeving. 

2023: een turbulent jaar met positieve resultaten

Het afgelopen jaar stond onder andere in het teken van geopolitieke spanningen. De oorlog in Oekraïne duurt nog steeds voort en sinds oktober wordt het Midden-Oosten geteisterd door continue bombardementen in de oorlog tussen Israël en Hamas. Verder waren analisten aan het begin van dit jaar pessimistisch over het verloop van 2023 door de renteverhogingen. Desondanks hebben de financiële markten hun veerkracht laten zien en zijn over het hele jaar gemeten positieve resultaten geboekt.

Duurzame beleggingen deden het in 2023 relatief goed

Duurzaamheid is dagelijks in het nieuws. De energietransitie wordt door steeds meer bedrijven opgepakt en Europese wetgeving dwingt pensioenfondsen, banken en vermogensbeheerders in toenemende mate om duurzaam te beleggen. Deze ontwikkelingen worden in 2024 voortgezet. De koers van duurzame beleggingen kan op die manier verder stijgen. Axento houdt rekening met duurzaamheidscriteria. Hiermee dragen we bij aan een betere wereld en verwachten we een hoger rendement te behalen. 

Vooruitzichten voor 2024

Met het oog op 2024 zijn we enthousiast over de groei van Axento. In 2024 gaan wij ons team uitbreiden om de klantervaring verder te verbeteren en onze diensten te optimaliseren. We blijven ons inzetten voor optimaal rendement en de best mogelijke klantenservice. 

Bedankt voor het vertrouwen in Axento. We kijken ernaar uit om samen met jou verder te groeien in het nieuwe jaar!

Vragen? Wij helpen je graag!

Heb je vragen? Laat het ons weten. Ons beleggingsteam staat dagelijks van 08:30 tot 17:30 voor je klaar. Wij zijn te bereiken via 0299-796061 of info@axento.nl.

Direct een vraag stellen? Laat hiernaast je gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.