Hoe kan ik mijn geld beleggen zonder risico?

Hoe kan ik mijn geld beleggen zonder risico?

Spaargeld beleggen zonder risico. Wie wil dat nou niet. Kans op hoge rendementen zonder het risico om geld te verliezen. Maar helaas. Beleggen zonder risico is een illusie. Zonder risico geen rendement. Wat je wel kunt doen is met een beperkt risico, toch een goed rendement maken!

Alles weten over risico's

Klik hier voor alle informatie en andere artikelen over dit onderwerp.

Beleggen zonder risico is een illusie

Geld beleggen zonder risico is de ultieme droom van iedere belegger. Jammer genoeg is beleggen zonder risico onmogelijk. Beleggen draait immers om het nemen van risico. Voor het nemen van risico wordt je als belegger beloont met een hoger rendement.

Je kunt het risico wel verlagen, zonder dat het rendement afneemt

In de regel betekent meer risico ook meer rendement. Maar wist je dat er methodes zijn waarmee je het risico kunt verlagen, zonder dat dit ten koste gaat van het rendement? We benoemen ze hieronder:

1.    Volg de markt en kies voor indexfondsen
Actieve beleggingsfondsen proberen continu de markt of de index te verslaan. Wetenschappelijk onderzoek is echter onverbiddelijk: 90% van de actieve fondsen weet de markt niet te verslaan! Die andere 10% lukt het wel. Het probleem is dat je van tevoren nooit weet welke fondsen dat zijn. Kies daarom altijd voor indexfondsen. Die volgen simpelweg de markt, waardoor je rendement uiteindelijk hoger is.

2.    Spreiden, Spreiden en Spreiden
Het is cruciaal om je vermogen te spreiden. Bij beleggen spreidt je over verschillende beleggingscategorieën, landen, sectoren en bedrijven. Waarom? Stel nu dat een bepaalde regio of sector in waarde daalt. Dan is de impact daarvan een stuk kleiner als je beleggingen goed gespreid zijn.

3.    Hoe langer, hoe beter
Met een lange beleggingshorizon is het risico van beleggen een stuk lager. Bij een langere periode heb je namelijk meer kans om een eventuele daling van je vermogen goed te maken. Beleg daarom altijd met geld dat je niet direct nodig hebt.

4.    De geheime formule: beleggen in factoren
Vooraanstaande wetenschappelijke studies tonen het sinds de jaren zeventig aan: Door te beleggen in factoren kan het risico worden verlaagd, zonder dat dit ten koste gaat van het rendement. Voorbeelden van factoren zijn Dividend, Waarde (Value), Volatiliteit en Kwaliteit. Door te beleggen in deze factoren kun je het risico verlagen, zonder dat het verwachte rendement afneemt!

Veilig beleggen met minder risico

Axento vermogensbeheer belegt vermogens vanaf € 15.000,-. Axento heeft een vergunning van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en staat onder toezicht van De Nederlandsche Bank (DNB). De mensen achter Axento beheren zo’n 150 miljoen euro. Wil je meer weten over beleggen met minder risico? Vraag dan vrijblijvend ons informatiepakket aan.

Vragen? Wij helpen je graag!

Heb je vragen? Laat het ons weten. Ons beleggingsteam staat dagelijks van 08:30 tot 17:30 voor je klaar. Wij zijn te bereiken via 0299-796061 of info@axento.nl.

Direct een vraag stellen? Laat hiernaast je gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.