Wat zijn transactiekosten?

Wat zijn transactiekosten?

Wat kun je lezen in dit artikel:

Transactiekosten zijn de gemaakte kosten bij het kopen of verkopen van een goed of dienst. Transactiekosten vertegenwoordigen de arbeid die nodig is om een product of dienst op de markt te brengen, waardoor industrieën ontstaan die zich richten op het faciliteren van uitwisselingen.

In financiële zin omvatten transactiekosten commissies van effecten makelaars. Deze commissies zijn het verschil tussen de prijs die door een verkoper wordt betaald en de prijs die de koper betaalt.

Lees in dit artikel meer over de kosten van beleggen.

Opsplitsen transactiekosten

De transactiekosten voor kopers- en verkopers zijn de betalingen die banken en tussenhandelaars ontvangen voor hun rollen. Transactiekosten zijn belangrijk voor beleggers, omdat ze een van de belangrijkste bepalende factoren zijn voor het netto rendement. Transactiekosten verminderen namelijk het rendement. Transactiekosten verminderen de hoeveelheid beschikbaar kapitaal wat geïnvesteerd kan worden.

Bij Axento zijn wij duidelijk over onze transactiekosten. Wij hebben een tool ontwikkeld waarbij u zelf eenvoudig de totale verwachte kosten kunt berekenen. Deze vergoeding die u als klant betaalt, is onze enige bron van inkomsten. Wij werken niet met verborgen provisies of indirecte beloningen en zijn daarom volledig onafhankelijk.


Deel via social media:

Meer dan 4.000 beleggers
gingen je voor

Iedere dag vertrouwen duizenden beleggers uit heel Nederland op Axento. Ontvang onze brochure of open vandaag nog een rekening en laat je geld professioneel beleggen. Eenvoudig en zonder gedoe.

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Lees dan onze privacy policy.