Wat zijn High Yield obligaties?

Wat zijn High Yield obligaties?

High Yield obligaties zijn relatief risicovolle obligaties met een hoog verwacht rendement. Beleggers noemen het ook wel ‘junk bonds’. Zowel landen als bedrijven kunnen high yield obligaties uitgeven.

Het criterium voor High Yield

Obligaties worden geclassificeerd als high yield obligaties wanneer de zogenaamde kredietrating lager is dan BBB. Deze rating is gebaseerd op hoe zeker het is dat de uitgever van de obligatie kan voldoen aan de renteverplichting en terugbetaling op einddatum.

Voorbeelden van High Yield obligaties

Om te laten zien wat voor soort obligaties geclassificeerd worden als high yield, zoomen we in op de obligaties die zijn opgenomen in de iShares Euro High Yield Corporate Bond ETF. Deze ETF belegt in circa 500 high yield obligaties. Hierin zitten bijvoorbeeld obligaties van bedrijven als Fiat, Netflix, Deutsche Bank, Ziggo en Nokia.

Rendement van High Yield obligaties

Omdat beleggen in high yield obligaties risicovoller is dan bijvoorbeeld kredietwaardige obligaties is het verwachte rendement ook hoger. Op het moment van schrijven is het verwachte rendement van high yield obligaties gemiddeld bijna 3% hoger ten opzichte van kredietwaardige obligaties.


Deel via social media:

Meer dan 4.000 beleggers
gingen je voor

Iedere dag vertrouwen duizenden beleggers uit heel Nederland op Axento. Ontvang onze brochure of open vandaag nog een rekening en laat je geld professioneel beleggen. Eenvoudig en zonder gedoe.

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Lees dan onze privacy policy.