Skip to main content
Open een rekening

Soorten ETF's

Er bestaan verschillende soorten ETF's, met elk een eigen samenselling of structuur. Er zijn ETF's die uitsluitend in aandelen of obligaties beleggen, maar er zijn ook ETF's die in een combinatie van aandelen en obligaties beleggen. Tegenwoordig zijn er ook ETF's die bijvoorbeeld in cryptomunten beleggen.

Vrijblijvend adviesgesprek plannen
Gratis brochure aanvragen

Accumulerende ETF

Bij een accumulerende ETF wordt het dividend herbelegd door de beheerder. Er worden nieuwe aandelen mee gekocht. Het dividend wordt dus niet direct uitbetaald, maar automaatisch herbelegd. Hierdoor stijgt de waarde van de ETF en profiteer je op de lange termijn van het rendement-op-rendement effect.

Distribuerende ETF

Een distribuerende ETF is het tegenovergestelde van een accumulerende ETF. Waar je bij een accumulerende ETF het dividend niet direct krijgt uitbetaald, gebeurt dit bij een distribuerende ETF juist wel. Een distribuerende ETF is dus een uitkerende ETF. 

Slimme
beleggingsstrategie

Je vermogen wordt gespreid over meer dan 2.000 aandelen en obligaties via indexfondsen (ETF's). Wij houden de markt continu in de gaten en optimaliseren je portefeuille waar mogelijk. Dit resulteert al jaren in uitstekende rendementen.

Online met
persoonlijke begeleiding

Wij beleggen, jij houdt de controle. Je hebt 24/7 inzicht in je beleggingen via onze app en bepaalt zelf hoeveel risico je neemt. Onze adviseurs geven advies en beantwoorden al je vragen. Zo zorgen we samen voor een goed rendement.

Je geld staat
veilig

Je vermogen wordt door ons beheerd op een beleggingsrekening op jouw naam. Zo blijven je beleggingen altijd van jou, ongeacht wat er met ons gebeurt. Het geld op je rekening valt onder het depositogarantiestelsel.

Beleggen brengt risico's met zich mee. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen.

Wat zijn leveraged ETF's

Wat zijn leveraged ETF's?

Een leveraged ETF is een ETF met een hefboom. Deze hefboom zorgt ervoor dat de winsten en verliezen van de index versterkt.

Een leveraged ETF werkt met een ratio, bijvoorbeeld 1:3. Wanneer de koers van de index met 1% stijgt, stijgt de leveraged ETF met 3%. Dit geldt natuurlijk ook wanneer de index daalt. Dan wordt het verlies driemaal versterkt. Dit wordt weergegeven als 3x leverage ETF.

Daarnaast bestaat er ook nog een inverse leveraged ETF. Dit is eigenlijk de 'short' versie van de leveraged ETF. Wanneer de onderliggende index met 2% stijgt, dan zal de inverse leveraged ETF met 2% dalen en andersom. Traders gebruiken de inverse leveraged ETF om te profiteren wanneer de koers van de index daalt. 

Wat zijn leveraged ETF?

Wat is de VXUS ETF?

VXUS staat voor Vanguard Total International Stock index Fund ETF. Deze ETF is erg populair onder beleggers en bestaat uit meer dan 7.500 aandelen, maar in Nederland kan deze ETF niet worden verhandeld. Dat komt omdat er geen Nederlandstalige documentatie beschikbaar is van de ETF.  

Wat is de VXUS ETF?

Wat is de VXUS ETF?
Plan een vrijblijvend adviesgesprek

Plan een vrijblijvend adviesgesprek

Wil je weten wat Axento voor jou kan betekenen? Plan dan geheel vrijblijvend een adviesgesprek op het moment dat het jou het beste schikt.

Plan een gratis adviesgesprek

Wat is een Bitcoin ETF?

Een Bitcoin ETF is een soort tracker die door een fonds wordt beheerd en constant de Bitcoin koers volgt en bijhoudt. Bij een Bitcoin ETF kan onderscheid worden gemaakt tussen een 'spot' en een 'future' ETF.

Bij een spot ETF wordt de werkelijke koers gevolgd door de ETF, omdat er daadwerkelijk Bitcoins mee worden aangekocht. Bij de future ETF worden futures van Bitcoins gevolgd. Hierbij wordt de geschatte toekomstige waarde van de Bitcoin opgenomen.

Wat is een Bitcoin ETF?
Wat is een Bitcoin ETF?

Wat klanten zeggen over Axento vermogensbeheer

Wat kan Axento voor jou betekenen?

Elke dag vertrouwen duizenden beleggers uit heel Nederland en België op Axento vermogensbeheer. Wil je weten wat we voor jou kunnen betekenen? Vraag vrijblijvend onze brochure aan.

Gratis brochure aanvragen
Open een rekening

Beleggen kent risico's

Beleggen doe je met geld dat je langere tijd niet nodig hebt. Beleggen kan interessant zijn, maar brengt risico's met zich mee. Het is belangrijk dat je vooraf op de hoogte bent van de kenmerken en risico's van beleggen. De waarde van je beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen.