Wat is Wall Street en hoe komt het aan zijn naam?

Wat is Wall Street en hoe komt het aan zijn naam?

Wat kun je lezen in dit artikel:

Wall Street is een straat in ‘Lower Manhattan’, een gedeelte van New York City. Deze straat is de thuisbasis van de New York Stock Exchange, ook wel NYSE genoemd.

Wall Street ligt in het financiële district. Historische hoofdkantoren van de grootste makelaars en investeringsbanken in de Verenigde Staten zijn hier gevestigd.

Hoe komt Wall Street aan zijn naam?

Wall Street wordt als verzamelnaam gebruikt voor de financiële sector in New York. Beurzen, banken, makelaars en verzekeringsmaatschappijen kunnen hier gevonden worden. Wall Street is niet altijd het handelscentrum van de Verenigde Staten geweest.

Rond 1792 werd het pas echt bekend als handelscentrum toen een broker de Buttonwood-overeenkomst tekende. Deze overeenkomst was een vorm van op commissie basis effectenhandel. De eerste effecten die verhandeld waren vielen onder de bankaandelen en oorlogsobligaties.

De eerste bankaandelen kwamen van de First Bank of the United States, Bank of New York en Bank of North America.


Deel via social media:

Meer dan 4.000 beleggers
gingen je voor

Iedere dag vertrouwen duizenden beleggers uit heel Nederland op Axento. Ontvang onze brochure of open vandaag nog een rekening en laat je geld professioneel beleggen. Eenvoudig en zonder gedoe.

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Lees dan onze privacy policy.