Wat is de Eurex Exchange?

Wat is de Eurex Exchange?

De Eurex Exchange is een derivatenbeurs gevestigd in Frankfurt, Duitsland. Op deze beurs wordt uitsluitend gehandeld in opties en futures. Het is een van de grootste derivatenbeurzen ter wereld.

Hoe is de Eurex Exchange ontstaan?

De Eurex is ontstaan nadat in 1998 de Deutsche Terminbörse en de Swiss Options and Financial Futures Exchange zijn gefuseerd. Dit waren de derivaten beurzen van Duitsland en Zwitserland. De Eurex was toentertijd een van de eerste beurzen die volledig elektronisch werd aangeboden.

Welke producten worden aangeboden op de Eurex Exchange?

De producten die worden aangeboden op de Eurex Exchange kunnen we indelen in acht categorieën:

  • 1. Rentederivaten
  • 2. Derivaten op aandelenindexen
  • 3. Aandelenderivaten
  • 4. Volatiliteit derivaten
  • 5. Dividend derivaten
  • 6. FX derivaten
  • 7. Exchange derivaten
  • 8. Grondstofderivaten

Wet- en regelgeving omtrent de Eurex Exchange

De Eurex exchange is gebonden aan wet- en regelgeving. De regels moeten voldoen aan Duitse wetgeving, omdat de derivatenbeurs daar is gevestigd.

De Eurex heeft zijn regelgeving onderverdeeld in veertien verschillende onderwerpen. Deze zijn te vinden op de website www.eurexchange.com.

De belangrijkste reglementen zullen in dit artikel kort worden behandeld.

Beursreglementen

Hierin worden zaken vastgelegd rondom bijvoorbeeld  de verwerking van beursgegevens, beurshandel, toegangseisen en het bepalen van prijzen.

Prijslijst

Hierin staat vastgelegd welke vergoeding de Eurex Exchange in rekening brengt voor transacties en wat de gereduceerde tarieven zijn.

Contractspecificaties

Hierin worden de kenmerken vastgelegd van een optie- en/of future contract. Denk hierbij aan de onderliggende waarde, de expiratiedatum of de contractgrootte.


Deel via social media:

Meer dan 4.000 beleggers
gingen je voor

Iedere dag vertrouwen duizenden beleggers uit heel Nederland op Axento. Ontvang onze brochure of open vandaag nog een rekening en laat je geld professioneel beleggen. Eenvoudig en zonder gedoe.

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Lees dan onze privacy policy.