Beleggen via de Xetra beurs

Beleggen via de Xetra beurs

Wat kun je lezen in dit artikel:

Tegenwoordig hoef je niet meer fysiek “naar de beurs” te gaan om te beleggen. Dit kan via online handelsplatforms. Een van de bekendste handelsplatforms is Xetra. In dit artikel vertellen we je meer over Xetra.

Wat is de Xetra beurs?

Xetra is het online handelsplatform van de Frankfurt Stock Exchange (FSE) in Duitsland. Xetra werkt volledig elektronisch. Xetra voorziet in de handel van aandelenobligatiesbeleggingsfondsen en ETF’s.

In Duitsland wordt 90% van de beurstransacties gedaan via Xetra. Op het platform worden ongeveer 1,7 miljoen effecten verhandeld van verschillende aanbieders. Deze effecten worden verhandeld tegen zo laag mogelijke kosten.

Xetra is ontstaan in het jaar 1997. De beurs is geopend van maandag tot en met vrijdag. De handelstijden zijn van 09:00 tot 17:30.


Deel via social media:

Meer dan 4.000 beleggers
gingen je voor

Iedere dag vertrouwen duizenden beleggers uit heel Nederland op Axento. Ontvang onze brochure of open vandaag nog een rekening en laat je geld professioneel beleggen. Eenvoudig en zonder gedoe.

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Lees dan onze privacy policy.