Wat zijn waarde-aandelen?

Wat zijn waarde-aandelen?

Waarde-aandelen zijn aandelen van bedrijven met een stabiele en gestage omzet- en winstgroei. Dit zijn meestal de gevestigde bedrijven met een sterke concurrentiepositie. Waarde-aandelen hebben meestal een lagere waardering ten opzichte van de markt. Waarde-aandelen zijn het tegenovergestelde van groeiaandelen.

Meer weten over verschillende soorten aandelen?

Klik hier voor alle informatie en andere artikelen over dit onderwerp.

Kenmerken van waarde-aandelen

Er bestaat geen exacte definitie om een aandeel als waarde-aandeel te classificeren. Wel zijn er bepaalde kenmerken waaraan je ze kunt herkennen. Hieronder bespreken we de belangrijkste.

Gevestigde bedrijven

Waarde-aandelen zijn meestal grote, gevestigde bedrijven met een sterke concurrentiepositie.

Stabiele omzet en groei

Waarde-aandelen worden gekenmerkt door een stabiele omzet- en winstgroei.

Lage koerswinstverhouding

De koers-winstverhouding van waarde-aandelen is doorgaans laag. Dat betekent dat de aandelenkoers relatief laag staat ten opzichte van de winst die het bedrijf maakt en de intrinsieke waarde. Waarde-aandelen zijn meestal ondergewaardeerd ten opzichte van het gemiddelde. Hieraan danken waarde-aandelen dan ook hun naam.

Hoog dividendrendement

Het dividendrendement van waarde-aandelen is hoger dan gemiddeld. Vanwege de stabiele omzet- en winstgroei kunnen deze bedrijven vaak een constante, hoge dividenduitkering realiseren.

Voorbeelden van waarde-aandelen

Voorbeelden van typische waarde-aandelen zijn Royal Dutch Shell, Unilever en Heineken. 

Let op! De genoemde bedrijven op deze pagina zijn slechts voorbeelden van bedrijven die Axento classificeert als waarde-aandelen. De inhoud van deze publicatie mag daarom nadrukkelijk niet worden beschouwd als een beleggingsaanbeveling, beleggingsadvies, aanbieding of uitnodiging tot het aankopen of verkopen van financiële instrumenten of het afnemen van een beleggingsdienst. Beslissingen op basis van de informatie uit dit document zijn voor je eigen rekening en risico. Aan deze publicatie kun je geen rechten ontlenen. De in deze publicatie aangeboden informatie is bedoeld als informatie in algemene zin en houdt geen rekening met individuele specifieke omstandigheden.

Elke belegging in financiële instrumenten brengt risico’s met zich mee. De waarde van je beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen.

Wil je weten waarin je nog meer kunt beleggen? Lees dan eens Waar kun je in beleggen?

Bekijk video Wat zijn waarde-aandelen?

Deel via social media:

Beleggen

Beleggen is het investeren van geld, zodat het op termijn meer waard wodt. Beleggen doe je voor de lange termijn. 

Beleggen

Beleggen voor beginners

Denk je erover om te beginnen met beleggen, maar weet je niet hoe? Dan ben je niet alleen. Toch is beleggen vandaag de dag eenvoudiger dan je denkt.

Beleggen voor beginners

Wat is het beste instapmoment bij beleggen?

Is het nu een goed moment om in te stappen? Je bent niet de enige met deze vraag. Elke belegger worstelt ermee. 

Het beste instapmoment bij beleggen

Meer dan 4.000 beleggers
gingen je voor

Iedere dag vertrouwen duizenden beleggers uit heel Nederland op Axento. Ontvang onze brochure of open vandaag nog een rekening en laat je geld professioneel beleggen. Eenvoudig en zonder gedoe.

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Lees dan onze privacy policy.