man op trap die een pijl tekent op krijtbord

Wat betekent Tactische Asset Allocatie?

Wat kun je lezen in dit artikel:

De tactische asset allocatie (TAA) is de tijdelijke verdeling tussen verschillende beleggingscategorieën. Professionele beleggers gebruiken de tactische asset allocatie om op korte termijn in te spelen op verwachte marktomstandigheden. Klik hier voor ons hoofdartikel over het begrip Asset Allocatie.

Meer algemene tips blogs lezen?

Klik hier voor meer algemene tips blogs.

Bekijk video Wat betekent Tactische Asset Allocatie?

Tactisch is voor de korte termijn

De tactische asset allocatie is specifiek gericht op de korte termijn. Wanneer een professionele belegger zoals een bank of vermogensbeheerder verwacht dat beurzen gaan dalen of stijgen, kan hij hier op inspelen door af te wijken van de standaardverdeling. Deze standaardverdeling voor de lange termijn heet de strategische asset allocatie.


Deel via social media:

Beleggen

Beleggen is het investeren van geld, zodat het op termijn meer waard wodt. Beleggen doe je voor de lange termijn. 

Beleggen

Beleggen voor beginners

Denk je erover om te beginnen met beleggen, maar weet je niet hoe? Dan ben je niet alleen. Toch is beleggen vandaag de dag eenvoudiger dan je denkt.

Beleggen voor beginners

Wat is het beste instapmoment bij beleggen?

Is het nu een goed moment om in te stappen? Je bent niet de enige met deze vraag. Elke belegger worstelt ermee. 

Het beste instapmoment bij beleggen

Meer dan 4.000 beleggers
gingen je voor

Iedere dag vertrouwen duizenden beleggers uit heel Nederland op Axento. Ontvang onze brochure of open vandaag nog een rekening en laat je geld professioneel beleggen. Eenvoudig en zonder gedoe.

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Lees dan onze privacy policy.