Wat betekent Tactische Asset Allocatie?

Wat betekent Tactische Asset Allocatie?

Wat kun je lezen in dit artikel:

De tactische asset allocatie (TAA) is de tijdelijke verdeling tussen verschillende beleggingscategorieën. Professionele beleggers gebruiken de tactische asset allocatie om op korte termijn in te spelen op verwachte marktomstandigheden. Klik hier voor ons hoofdartikel over het begrip Asset Allocatie.

Bekijk video Wat betekent Tactische Asset Allocatie?

Tactisch is voor de korte termijn

De tactische asset allocatie is specifiek gericht op de korte termijn. Wanneer een professionele belegger zoals een bank of vermogensbeheerder verwacht dat beurzen gaan dalen of stijgen, kan hij hier op inspelen door af te wijken van de standaardverdeling. Deze standaardverdeling voor de lange termijn heet de strategische asset allocatie.


Deel via social media:

Meer dan 4.000 beleggers
gingen je voor

Iedere dag vertrouwen duizenden beleggers uit heel Nederland op Axento. Ontvang onze brochure of open vandaag nog een rekening en laat je geld professioneel beleggen. Eenvoudig en zonder gedoe.

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Lees dan onze privacy policy.