thermometer met New York skyline tijdens golden hour

Wat is de HOT-beweging?

Steeds meer mensen zijn bekend met de FIRE (Financial Independence Retire Early) beweging. Hiervan is het uitgangspunt dat je financiële onafhankelijkheid bereikt door zo weinig mogelijk uit te geven en veel te investeren

Voor veel mensen gaat dit net een stapje te ver: zij willen nog wel blijven genieten van het leven en niet alles opofferen om eerder met pensioen te gaan. 

Een mildere vorm van FIRE is HOT. In dit artikel leggen we uit wat dat inhoudt en hoe je kunt beleggen om HOT te worden.

Meer algemene tips blogs lezen?

Klik hier voor meer algemene tips blogs.

Wat betekent HOT?

HOT staat voor Happy Opportunity-rich Time-rich. De H staat voor sommige mensen voor 'Healthy'. Bij HOT gaat het om het vinden van de juiste balans: je probeert hierbij zoveel mogelijk tijd te creëren om aan jezelf te besteden. 

Mensen die de HOT-beweging aanhangen zijn veel bezig met hun eigen gezondheid en geluk. Het vrijheidsgevoel dat hierbij komt kijken, is voor HOT-aanhangers het belangrijkste.

Het voornaamste doel van HOT is dan ook het vergaren van passief inkomen om zo meer vrijheid te creëren en niet om net als bij FIRE zo snel mogelijk financieel onafhankelijk te worden.

Hoe gaat HOT in zijn werk?

Bij HOT is het dus niet per se de bedoeling dat je zo weinig mogelijk uitgeeft, wat bij FIRE wel het geval is. Het gaat om de juiste verhouding tussen werk en vrije tijd en deze is voor iedereen anders. 

Voor de ene persoon is dat één dag minder werken, de ander gaat op zoek naar genoeg passief inkomen om nog maar twee dagen te hoeven werken.

Beleggen en HOT

Om de HOT-leefwijze aan te kunnen hangen, heb je wel genoeg inkomen nodig. Je kunt blijven sparen om zo een bedrag op te bouwen, maar de waarde van je spaargeld zal nooit meer worden. Daarnaast vermindert je spaarbuffer in waarde door inflatie.

Een alternatief is beleggen. Dit is het investeren van geld om er in de toekomst financieel voordeel mee te behalen. Dat kan met allerlei beleggingsproducten: aandelen, obligaties, beleggingsfondsen, ETF's, opties, vastgoed, grondstoffen en nog meer. 

Beleggen is niet zonder risico's. Daarom is het belangrijk om voor beleggen de lange termijn aan te houden. Zo verlaag je de risico's heb je de grootste kans op een mooi rendement.

Beleggen uitbesteden bij Axento vermogensbeheer

Bij Axento hebben we periodiek beleggen heel eenvoudig gemaakt. Je kunt bij ons beginnen met beleggen vanaf €7.500. Vervolgens kun je bijvoorbeeld elke maand, of zelfs elke week, geld naar je beleggingsrekening overboeken.

Eén keer per week beleggen wij de bijstortingen mee met de rest van je portefeuille, zonder transactiekosten. Axento belegt je ingelegde vermogen in duurzame ETF’s en beleggingsfondsen. Zo heb je er zelf geen omkijken naar én kun je goedkoop periodiek beleggen in ETF’s en beleggingsfondsen.

Meer weten? Vraag dan hieronder onze brochure aan of neem vrijblijvend contact met ons op.

Belangrijk om te weten!

Dit artikel is geschreven in algemene zin. Het is absoluut geen beleggingsaanbeveling. Er is geen rekening gehouden met jouw specifieke omstandigheden. Beslissingen op basis van de informatie in dit artikel zijn voor je eigen rekening.

Elke belegging in financiële instrumenten brengt risico’s met zich mee. De waarde van je beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten zijn geen garantie voor de toekomst. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen.


Deel via social media:

Beleggen

Beleggen is het investeren van geld, zodat het op termijn meer waard wodt. Beleggen doe je voor de lange termijn. 

Beleggen

Beleggen voor beginners

Denk je erover om te beginnen met beleggen, maar weet je niet hoe? Dan ben je niet alleen. Toch is beleggen vandaag de dag eenvoudiger dan je denkt.

Beleggen voor beginners

Wat is het beste instapmoment bij beleggen?

Is het nu een goed moment om in te stappen? Je bent niet de enige met deze vraag. Elke belegger worstelt ermee. 

Het beste instapmoment bij beleggen

Meer dan 4.000 beleggers
gingen je voor

Iedere dag vertrouwen duizenden beleggers uit heel Nederland op Axento. Ontvang onze brochure of open vandaag nog een rekening en laat je geld professioneel beleggen. Eenvoudig en zonder gedoe.