Waarom je bij Axento veilig kunt beleggen

Waarom je bij Axento veilig kunt beleggen

Bij het zoeken of beoordelen van een vermogensbeheerder om je geld te laten beleggen, wordt vaak naar het rendement en de kosten gekeken. Maar wat zijn nu eigenlijk de risico’s als je gaat beleggen bij een vermogensbeheerder en hoe veilig is het? In dit artikel leggen we uit hoe uw vermogen bij Axento veilig wordt belegd.

Alles weten over risico's

Klik hier voor alle informatie en andere artikelen over dit onderwerp.


Wat als Axento failliet gaat?
Stel dat wij failliet gaan, dan heeft dat geen enkele gevolgen voor je beleggingen. Het geld dat je bij ons belegt, wordt namelijk aangehouden bij een depotbank (BinckBank) op een rekening op jouw eigen naam. Wij kunnen hierdoor nooit aan je geld komen. Zelfs als de depotbank failliet gaat, heeft dat geen gevolgen. De beleggingen zijn namelijk ondergebracht in een apart bewaarbedrijf, zodat deze bij een faillissement van een bank of de vermogensbeheerder altijd veilig zijn.
Kan Axento aan je geld komen?
Nee, dat kan niet. Gelden kunnen alleen worden overgeboekt naar de door jouw opgegeven tegenrekening op je eigen naam. Wij kunnen en mogen je vermogen alleen beheren volgens het gekozen risicoprofiel.
Wordt Axento ook gecontroleerd?
In Nederland mag niet iedereen zomaar financiële diensten aanbieden. Axento heeft een vergunning van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) voor het verrichten van beleggingsdiensten en staat onder toezicht van De Nederlandsche Bank (DNB). De AFM is toezichthouder op iedereen die in Nederland actief is op de markt van beleggen en houdt toezicht op de manier waarop wij met onze klanten omgaan. De Nederlandsche Bank controleert of wij financieel gezond zijn en verplicht ons om een flinke financiële buffer aan te houden.
Hoe risicovol zijn de beleggingen?
Hoeveel risico u neemt met de beleggingen bepaalt u zelf. Aan de hand van uw persoonlijke situatie stelt u, voordat u start met beleggen, het geschikte risicoprofiel vast. Hiermee bepaalt u hoeveel risico u wilt en kunt nemen met uw vermogen.
Nadat u het risicoprofiel heeft vastgesteld, gaan wij voor u beleggen. Wij bouwen altijd een goed gespreide beleggingsportefeuille voor u op. We spreiden uw vermogen over verschillende soorten beleggingen, regio’s, landen en sectoren. Door gebruik te maken van indextrackers, spreiden we je vermogen over meer dan 1.200 aandelen en obligaties. Daarnaast beleggen we alleen in trackers die dagelijks verhandelbaar zijn. Op die manier kun je altijd snel over je geld beschikken, mocht je het nodig hebben.
Ondanks dat wij een aantal risico’s uitsluiten, is beleggen nooit zonder risico. In het algemeen geldt dat een belegging met een hoger verwacht rendement, hogere risico’s met zich meebrengt.

Vragen? Wij helpen je graag!

Heb je vragen? Laat het ons weten. Ons beleggingsteam staat dagelijks van 08:30 tot 17:30 voor je klaar. Wij zijn te bereiken via 0299-796061 of info@axento.nl.

Direct een vraag stellen? Laat hiernaast je gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.