Elke maand 50 euro beleggen, wat levert het op?

Elke maand 50 euro beleggen, wat levert het op?

Veel mensen denken dat je alleen kunt beleggen met hoge bedragen. Dat is een misvatting. Je kunt namelijk zeker met een klein bedrag beginnen, denk aan bijvoorbeeld €50,- per maand. Dit bedrag stapelt zich gestaag op en zal jou in de toekomst een mooi rendement opleveren. In deze blog bespreken we wat elke maand 50 euro beleggen jou op kan leveren.

Alles weten over periodiek beleggen

Klik hier voor alle informatie en andere artikelen over dit onderwerp.

Wat kan €50,- per maand beleggen jou opleveren?

Het is moeilijk om precies te voorspellen wat €50 euro per maand beleggen gaat opleveren. Wel kunnen we aan de hand van resultaten uit het verleden een indicatie doen:

Dit is enkel een indicatie. De werkelijke rendementen en winsten kunnen verschillen van dit voorbeeld. Dit is een indicatie op basis van een fictief verwacht rendement. De kosten van beleggen zijn buiten beschouwing gelaten. De waarde van je beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen. Aan deze grafiek kunnen geen rechten worden ontleend.

Zoals je ziet lijkt €50,- in eerste instantie slechts een klein bedrag, maar het kan je uiteindelijk een prima bedrag opleveren. Door te beleggen kan je inleg exponentieel groeien middels het rendement-op-rendement effect. Dit houdt in dat naarmate je langer belegd bent, je rendement op je rendement kunt maken. 

Beleggen doe je daarom ook vaak voor de lange termijn. Beleg nooit met geld dat je op de korte termijn nodig hebt of denkt te hebben.

Risico’s en kansen

Hoe groter het risico, des te hoger het verwachte rendement. Door risicovol te beleggen zal je vermogen door de jaren heen grotere schommelingen doormaken dan wanneer je minder risicovol belegt. Op de lange termijn mag je hiervoor een hoger rendement verwachten. 

Let op: resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. 

Mensen denken met risicovolle producten snel een hoog rendement te behalen. In het nieuws horen zij vaak succesverhalen over bijvoorbeeld cryptomunten. Cryptomunten zijn echter niet geschikt als langetermijnbelegging. Deze beleggingsvorm bestaat nog niet lang genoeg om een goede indicatie te maken van wat er op de lange termijn mee gaat gebeuren. Laat je ook niet misleiden door succesverhalen van anderen: er bestaat geen zekerheid dat jou dit ook overkomt. 

Beleg daarom altijd goed gespreid en in een combinatie van aandelen en obligaties. Je kunt ook met kleine bedragen gemakkelijk spreiden door in ETF’s en beleggingsfondsen te beleggen. 

Periodiek beleggen

Periodiek beleggen houdt in dat je een vast bedrag per keer inlegt. Dit kan per maand zijn, maar ook per week of kwartaal. Dat is volledig afhankelijk van je eigen voorkeuren. Hierbij hoef je niet in één keer een groot bedrag in te leggen. Zo kun je stap voor stap een mooi vermogen opbouwen. 

Wil je meer lezen over periodiek beleggen? Lees dan ons artikel: Automatisch periodiek beleggen: hoe werkt dat?

Verstandig om te spreiden

Zoals net besproken is het belangrijk om je beleggingen te spreiden. Wanneer je dit met duizenden euro’s tegelijk doet, kun je verschillende aandelen kopen. Beleg je met een kleiner bedrag, dan is dat meestal wat lastiger. Daarom kun je met kleinere bedragen het beste in ETF’s of beleggingsfondsen beleggen. Dit zijn mandjes van honderden aandelen, waardoor je met een laag instapbedrag toch goed gespreid kunt beleggen.

Conclusie

Zoals je in deze blog hebt gelezen hoef je helemaal niet zeer vermogend te zijn om te beleggen. Ook met een paar tientjes per maand kun je op de lange termijn een mooi bedrag opbouwen. 

Het is aan te raden om jaarlijks of twee keer per jaar naar je financiële situatie te kijken. Is deze veranderd en kun je wat meer missen? Dan kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om je maandelijkse inleg te verhogen. 

Bij Axento vermogensbeheer kun je laten beleggen vanaf €7.500. Axento neemt het beleggen volledig voor je uit handen, waardoor je er zelf geen omkijken meer naar hebt. Je kunt elke handelsdag gratis bijstorten, dit bedrag kun je zelf bepalen. 

We kiezen voor duurzaam beleggen in ETF’s die gescreend zijn op ESG-criteria. Daarnaast beleggen we in duurzame beleggingsfondsen. Zo beleggen we je vermogen volledig duurzaam én goed gespreid. 

Wil je meer weten over beleggen bij Axento? Vraag dan hieronder onze brochure aan of neem vrijblijvend contact met ons op. 

Belangrijk om te weten!

Dit artikel is geschreven in algemene zin. Het is absoluut geen beleggingsaanbeveling. Er is geen rekening gehouden met jouw specifieke omstandigheden. Beslissingen op basis van de informatie in dit artikel zijn voor je eigen rekening. 

Elke belegging in financiële instrumenten brengt risico’s met zich mee. De waarde van je beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen.

Vragen? Wij helpen je graag!

Heb je vragen? Laat het ons weten. Ons beleggingsteam staat dagelijks van 08:30 tot 17:30 voor je klaar. Wij zijn te bereiken via 0299-796061 of info@axento.nl.

Direct een vraag stellen? Laat hiernaast je gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.