Het loont om jong te starten met beleggen

Het loont om jong te starten met beleggen

In je twintiger jaren heb je geen geld om te beleggen en in je dertiger jaren heb je geen tijd om te beleggen. Daarna heb je echter spijt dat je niet eerder bent begonnen. Het loont om zo vroeg mogelijk te beginnen met beleggen.

Alles weten over instappen

Klik hier voor alle informatie en andere artikelen over dit onderwerp.

Ten eerste bouw je bijna ongemerkt vermogen op door periodiek een bedrag te storten op een beleggingsrekening. De beleggingen maak je vervolgens ook niet zo gemakkelijk vrij om consumptieve uitgaven mee te doen. Op deze manier ga je bewuster met je geld om en bouw je meer op voor later.

Ten tweede heeft het vermogen bij een lange looptijd ook ruim de tijd om te herstellen van grote koersdalingen. Veel mensen hebben een negatieve ervaring gehad door hoog in te stappen en uit te stappen tijdens de daaropvolgende daling. Aandelen beleggers die op het hoogtepunt in 2007 zijn ingestapt, hadden in 2009 een verlies van meer dan 50%. Begin 2013 was het verlies volledig weggewerkt. Inmiddels staan de beurzen aanzienlijk hoger dan in 2007.

Hoe eerder je start met geld opzij zetten, hoe beter. Stel dat je elke maand 100 euro opzij zet vanaf je 40e, dan heb je 50.000 euro opgebouwd als je 60 bent. Maar zet je al vanaf je 20e maandelijks een bedrag van 100 euro opzij, dan heb je 250.000 euro opgebouwd als je 60 bent. Het loont dus om vroeg te beginnen.

De makkelijkste manier om meer vermogen op te bouwen is door vroeg te beginnen met beleggen. Wacht dus niet langer en open een rekening bij een bank of vermogensbeheerder. Wil je zelf aan de slag? Lees dan ons artikel met 8 essentiële tips voor het kopen van aandelen.

Vragen? Wij helpen je graag!

Heb je vragen? Laat het ons weten. Ons beleggingsteam staat dagelijks van 08:30 tot 17:30 voor je klaar. Wij zijn te bereiken via 0299-796061 of info@axento.nl.

Direct een vraag stellen? Laat hiernaast je gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Lees dan onze privacy policy.