Denk nu aan je pensioen, zzp’er

twee strandstoeltjes met een parasol ernaast met de zee en een zon die ondergaat op de achtergrond

ZZP’ers en freelancers bouwen geen pensioen op bij een werkgever. Natuurlijk willen ook zelfstandigen later voldoende inkomen genieten en niet alleen afhankelijk zijn van een AOW-uitkering. Het is daarom verstandig om zo vroeg mogelijk te beginnen met het opbouwen van een potje voor later. 

Alles weten over het regelen van pensioen als zzp'er

Klik hier voor alle informatie en andere artikelen over dit onderwerp.

Begin zo vroeg mogelijk

Hoe eerder je start met geld opzij zetten, hoe beter! Stel dat je elke maand 100 euro opzij zet vanaf je 20e, dan heb je 250.000 euro opgebouwd als je 60 bent. Zet je pas vanaf je 40e maandelijks een bedrag van 100 euro opzij, dan heb je 50.000 euro opgebouwd als je 60 bent. Het loont dus om vroeg te beginnen.

Beleggen levert meer op

In bovenstaand voorbeeld is gerekend met een rendement van 7%. Dit rendement kan met sparen bij lange na niet worden behaald. Het is daarom verstandiger om te gaan beleggen. Zeker als je een beleggingsdoel hebt dat nog ver weg ligt.

Flexibiliteit is belangrijk

Omdat je inkomen als ZZP’er van tijd tot tijd kan verschillen, is het prettig als je niet vastzit aan een periodieke maandelijkse of jaarlijkse inleg. Mocht je even krap komen te zitten, dan kun je de inleg altijd even stop zetten of verlagen.

Risicobeheersing is van groot belang

Omdat het geld dat je opzij zet voor je pensioen is, wil je geen onnodig risico lopen met de beleggingen. Het is daarom belangrijk om te kiezen voor een bank of beheerder die veel aandacht besteedt aan de beheersing van de risico’s en je vermogen goed spreidt.

Axento vermogensbeheer

Axento is een initiatief van Care IS vermogensbeheer, dat in 2015 is verkozen tot beste vermogensbeheerder van Nederland. Als ZZP’er kun je bij Axento gemakkelijk privé of zakelijk pensioen opbouwen. Je geld staat nooit vast, je kunt kosteloos periodiek storten, we beleggen verantwoord en er worden geen onnodige risico’s genomen met je geld.

Belangrijk om te weten!

Dit artikel is geschreven door Axento vermogensbeheer en is een marketingcommunicatie-uitgave. De in deze publicatie aangeboden informatie is geschreven in algemene zin en mag nadrukkelijk niet worden beschouwd als een beleggingsaanbeveling, beleggingsadvies, aanbieding of uitnodiging tot het aankopen of verkoen van financiële instrumenten of het afnemen van een beleggingsdienst.

Er is geen rekening gehouden met uw specifieke omstandigheden. Beslissignen op basis van de informatie in dit artikel zijn voor uw eigen rekening: voor de juistheid en volledigheid van de informatie in dit artikel kunnen wij niet instaan. 

Elke belegging in financiële instrumenten brengt risico's met zich mee. De warde van je beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen.

Vragen? Wij helpen je graag!

Heb je vragen? Laat het ons weten. Ons beleggingsteam staat dagelijks van 08:30 tot 17:30 voor je klaar. Wij zijn te bereiken via 0299-796061 of info@axento.nl.

Direct een vraag stellen? Laat hiernaast je gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.