Wat zijn Unicorns in de financiële wereld?

Wat zijn Unicorns in de financiële wereld?

Een beginnende onderneming wordt vaak gewaardeerd aan de hand van zijn verwachte toekomstige waarde. Hierbij wordt er gekeken naar de potentie van de onderneming en de ontwikkeling die wordt verwacht door beleggers

Wanneer de toekomstige waarde van een startup hoger wordt ingeschat dan één miljard euro, wordt het bedrijf een Unicorn genoemd. In veel gevallen is het zo dat dit bedrijf dan nog niet eens winst heeft gemaakt. Hoe een unicorn tot stand komt, zullen we in dit artikel vertellen.

Alles weten over beleggen in aandelen?

Klik hier voor alle informatie en andere artikelen over dit onderwerp.

De waardering van Unicorns

Voor de extreem hoge waardering van deze startups worden verschillende redenen gegeven. Ten eerste wordt er gekeken welke strategie een bedrijf hanteert voor de snelle groei. Wanneer er een plan klaar ligt om op korte termijn een grote groei door te maken, is het voor investeerders aantrekkelijk om daarin te investeren. 

Een tweede reden is de overname van een startup door een groot bedrijf. Hierbij neemt het grote bedrijf de nieuw ontwikkelde technologie over waardoor er een voorsprong ontstaat ten opzichte van de concurrentie. De Unicorn profiteert hiervan doordat potentiële concurrenten worden afgeschrikt om toe te treden tot hun markt. Dit wordt ook wel een buy out genoemd. 

Een laatste reden voor de hoge waardering zijn de innovaties die plaatsvinden, bijvoorbeeld in de technologiesector. Door het ontwikkelen van nieuwe technologieën slagen startups erin om wachttijden te verkorten en klanten sneller te bereiken.

Voorbeelden van Unicorns

De meeste bedrijven die Unicorns worden genoemd komen uit de technologiesector. Bekende voorbeelden hiervan zijn Adyen en Spotify. 

Daarnaast komen de meeste Unicorn startups uit China. Dit heeft ermee te maken dat de technologiesector in China de laatste jaren enorme sprongen heeft gemaakt. De laatste jaren heeft het zich dan ook ontwikkeld tot leidend figuur in de technologiesector. 

Andere varianten van de unicorn

Bedrijven waarvan de toekomstige waarde wordt geschat op minstens 10 miljard euro, worden decacorns genoemd. Startups die boven de 100 miljard worden geschat noemen we hectocorns

In Canada heeft men een andere benaming voor een unicorn, namelijk een narwhal.


Deel via social media:

Beleggen

Beleggen is het investeren van geld, zodat het op termijn meer waard wodt. Beleggen doe je voor de lange termijn. 

Beleggen

Beleggen voor beginners

Denk je erover om te beginnen met beleggen, maar weet je niet hoe? Dan ben je niet alleen. Toch is beleggen vandaag de dag eenvoudiger dan je denkt.

Beleggen voor beginners

Wat is het beste instapmoment bij beleggen?

Is het nu een goed moment om in te stappen? Je bent niet de enige met deze vraag. Elke belegger worstelt ermee. 

Het beste instapmoment bij beleggen

Meer dan 4.000 beleggers
gingen je voor

Iedere dag vertrouwen duizenden beleggers uit heel Nederland op Axento. Ontvang onze brochure of open vandaag nog een rekening en laat je geld professioneel beleggen. Eenvoudig en zonder gedoe.