Bovenaanzicht van een tafel met zakenmensen met koffiekopjes, notitieblokjes

Wat is de VEB en wat doet deze vereniging?

Wat kun je lezen in dit artikel:

De VEB is een afkorting voor de Vereniging van Effectenbezitters. Voor beleggers kan lidmaatschap van de vereniging voordelen hebben.

Dit komt doordat de VEB zich sterk maakt voor de belangen van hun leden. Wat de bezigheden en diensten van deze vereniging zijn, zullen we in dit artikel uitleggen.

Meer algemene tips blogs lezen?

Klik hier voor meer algemene tips blogs.

Wat doet de VEB?

De VEB is een vereniging die de belangen van beleggers behartigt. Dat doet de VEB op verschillende manieren: 

  • Collectieve acties 
  • Juridische acties
  • Actief zijn in de media
  • Lobbyen bij de overheid en de Europese Unie
  • Actief zijn op aandeelhoudersvergaderingen. 

Ook schrijft de VEB verschillende artikelen op hun website voor hun leden. De onderwerpen van deze artikelen gaan over onderwerpen zoals bedrijfsanalyses of nieuwtjes over de aandelenkoersen. Deze onafhankelijke informatie kan erg handig zijn voor beleggers.

VEB-acties

Beleggers die lid zijn van de VEB kunnen gebruik maken van een paar voordelen die zitten verbonden aan het lidmaatschap. Zo kunnen zij, wanneer zij zijn benadeeld door bijvoorbeeld banken of beursgenoteerde bedrijven, meedoen aan een collectieve actie van de VEB. 

Wanneer een grote groep beleggers door dezelfde instantie is benadeeld, dan onderneemt de VEB juridische stappen. Het doel hiervan is om de betreffende beleggers compensatie te geven.

Op dit moment heeft de VEB verschillende acties lopen, bijvoorbeeld tegen BP, SNS en Volkswagen. In alle gevallen werden beleggers gedupeerd. De VEB onderzoekt of compensatie voor deze beleggers mogelijk is en probeert dat te bereiken.


Deel via social media:

Beleggen

Beleggen is het investeren van geld, zodat het op termijn meer waard wodt. Beleggen doe je voor de lange termijn. 

Beleggen

Beleggen voor beginners

Denk je erover om te beginnen met beleggen, maar weet je niet hoe? Dan ben je niet alleen. Toch is beleggen vandaag de dag eenvoudiger dan je denkt.

Beleggen voor beginners

Wat is het beste instapmoment bij beleggen?

Is het nu een goed moment om in te stappen? Je bent niet de enige met deze vraag. Elke belegger worstelt ermee. 

Het beste instapmoment bij beleggen

Meer dan 4.000 beleggers
gingen je voor

Iedere dag vertrouwen duizenden beleggers uit heel Nederland op Axento. Ontvang onze brochure of open vandaag nog een rekening en laat jeĀ geld professioneel beleggen. Eenvoudig en zonder gedoe.