Periodiek beleggen maakt enorm verschil

Periodiek beleggen maakt enorm verschil

Veel mensen maken iedere maand automatisch een deel van hun salaris over naar een spaarrekening. Op die manier kun je ongemerkt een mooi spaarpotje opbouwen. Maar wist je dat je bij Axento ook heel eenvoudig periodiek kunt beleggen?

Je maakt dan elke maand een vast bedrag over naar je beleggingsrekening. Wij zorgen er vervolgens voor dat dit bedrag automatisch wordt meebelegd.

Alles weten over periodiek beleggen

Klik hier voor alle informatie en andere artikelen over dit onderwerp.

Periodiek beleggen maakt écht verschil

In plaats van automatisch te sparen, kun je dus heel makkelijk ook automatisch beleggen. Dit heeft een groot effect op het uiteindelijke rendement van je beleggingen. Onderstaande grafiek maakt dit in één oogopslag duidelijk. Deze laat zien dat het verwachte eindresultaat van je beleggingen exponentieel toeneemt.

De berekening is gebaseerd op basis van het verwachte rendement in risicoprofiel ‘Neutraal’ bij Axento. De kosten van beleggen zijn buiten beschouwing gelaten. De waarde van je belegging kan fluctueren. Rendementen uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst.

Andere voordelen van periodiek beleggen

Periodiek beleggen is heel gemakkelijk. Je hoeft maar één keer een periodieke overboeking in te stellen. Verderop in dit artikel leggen we uit hoe je dit doet. Je hoeft je daarnaast ook geen zorgen te maken over het instapmoment.

Door periodiek in te leggen, spreid je je instapmomenten over een lange periode. Het instapmoment heeft op die manier veel minder impact. Tenslotte is periodiek beleggen ook heel flexibel. Je bepaalt zelf het bedrag en de frequentie. En komt het in een bepaalde maand even niet goed uit, dan zet je de overboeking even op pauze om deze later weer aan te zetten.

Hoe werkt periodiek beleggen bij Axento?

Het enige wat je hoeft te doen is een automatische overboeking instellen bij je bank. Dit kan eenvoudig via je bankieren-app op je smartphone. Bij een overboeking kies je in plaats van ‘eenmalig’ voor bijvoorbeeld ‘maandelijks’ of ‘elk kwartaal’.

Afhankelijk van welke periode je kiest wordt er automatisch een bedrag overgeboekt naar je beleggingsrekening. Wij zorgen ervoor dat dit bedrag automatisch wordt belegd.

Uw rekeningnummer bij Axento

U kunt uw rekeningnummer bij Axento terugvinden in de e-mail ‘Geld overmaken naar uw beleggingsrekening’. Deze heeft u aan het begin van de dienstverlening van ons ontvangen. Ook staat uw rekeningnummer op het beginscherm van uw persoonlijke omgeving op de PC.

Heeft u vragen?

Stel deze dan gerust. U kunt contact met ons opnemen via 0299-796061, via info@axento.nl of het contactformulier op onze website.

Vragen? Wij helpen je graag!

Heb je vragen? Laat het ons weten. Ons beleggingsteam staat dagelijks van 08:30 tot 17:30 voor je klaar. Wij zijn te bereiken via 0299-796061 of info@axento.nl.

Direct een vraag stellen? Laat hiernaast je gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.