Het voordeel van periodiek beleggen

Het voordeel van periodiek beleggen

Periodiek beleggen wordt ook wel automatisch beleggen of maandelijks beleggen genoemd. Het houdt in dat je periodiek een vast bedrag belegt. Dit bedrag hoeft helemaal niet groot te zijn. Door periodiek te beleggen creëer je meerdere instapmomenten. Zo loop je niet het risico dat je net op het verkeerde moment instapt. Deze manier van vermogen opbouwen biedt een aantal verrassende voordelen.

Alles weten over periodiek beleggen

Klik hier voor alle informatie en andere artikelen over dit onderwerp.

1. Ongemerkt vermogen opbouwen

Als je maandelijks een bedrag overhoudt en automatisch overmaakt naar je beleggingsrekening, kun je bijna ongemerkt een mooi bedrag opbouwen. Door maandelijks (automatisch) beleggingen aan te kopen van dit geld, vergroot je geleidelijk je belegd vermogen.

2. Gemak

Periodiek beleggen is heel eenvoudig. Je stelt eenmalig een periodieke overboeking in en je hebt er verder geen omkijken meer naar. Je hoeft je niet druk te maken om de stand van de koersen en het bepalen van je inleg.

3. Geen zorgen over het instapmoment

Door elke maand een klein bedrag te investeren, hoef je je geen zorgen te maken over het instapmoment. Je spreidt je inleg namelijk gedurende de tijd, ongeacht de stand van de beurzen op dat moment. Niemand weet wanneer het beste instapmoment zich voordoet op de beurs. Door periodiek te beleggen voorkom je dat je in één keer bijstort op een slecht beursmoment.

4. Flexibel

Periodiek beleggen betekent niet dat je ergens aan vast zit. Je kunt je automatische overboeking altijd verhogen, verlagen of (tijdelijk) stopzetten. Dat is handig wanneer je de ene maand net wat meer te besteden hebt dan de andere. Overigens is je belegd vermogen altijd vrij opneembaar.

Periodiek beleggen bij Axento: eenvoudig en kosteloos

Periodiek beleggen bij Axento is eenvoudig. Stel hiervoor bij je bank een automatische overboeking in. Dit kan elke maand zijn, maar ook één keer per kwartaal of zelfs wekelijks. Het bedrag dat je periodiek overboekt, wordt door Axento automatisch meebelegd in je bestaande portefeuille. Axento brengt hiervoor geen transactiekosten in rekening.

Vragen? Wij helpen je graag!

Heb je vragen? Laat het ons weten. Ons beleggingsteam staat dagelijks van 08:30 tot 17:30 voor je klaar. Wij zijn te bereiken via 0299-796061 of info@axento.nl.

Direct een vraag stellen? Laat hiernaast je gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.