Zelf beleggen of laten beleggen?

Zelf beleggen of laten beleggen?

Je hebt een mooi spaarpotje opgebouwd en overweegt met een deel van dat geld te gaan beleggen. Dat kan verstandig zijn. Zeker wanneer je voldoende geld achter de hand houdt, het geld niet direct nodig hebt en begrijpt dat beleggen risicovoller is dan sparen. Je kunt zelf aan de slag gaan op de beurs of je geld laten beleggen. Wat is nu slim?

Alles weten over vermogensbeheer

Klik hier voor alle informatie en andere artikelen over dit onderwerp.

Zelf beleggen

Zelf starten met beleggen is tegenwoordig heel eenvoudig. Door de komst van online tools en apps ligt beleggen binnen handbereik. Met gelikte reclames wordt beleggen aangeprezen als een sport of leuk tijdverdrijf. Dat spelen is leuk, zolang je dat met kleine bedragen doet. Maar heb je wat meer geld om te beleggen, dan is het logisch dat je het wat serieuzer wilt aanpakken. Het is dan vaak verstandiger om je geld te laten beleggen, bijvoorbeeld door een vermogensbeheerder. En dat is een stuk eenvoudiger dan je misschien denkt.

Laten beleggen

Je kunt je geld laten beleggen door je familielid of goedwillende kennis, maar ook door een professional. Daar komt een vermogensbeheerder om de hoek kijken. Misschien denk je nu dat vermogensbeheer alleen voor de allerrijksten toegankelijk is. Tegenwoordig is dat al lang niet meer het geval. Ook een paar duizend euro kun je eenvoudig laten beleggen. Het voordeel van laten beleggen is dat je er zelf geen omkijken naar hebt. En het is ook handig wanneer je de tijd of kennis mist om zelf aan de slag te gaan op de beurs. 

Wat doet een vermogensbeheerder voor je?

Een vermogensbeheerder begint met het stellen van een aantal vragen over jouw specifieke situatie. Kun je het geld dat je wilt gaan beleggen wel missen? Heb je voldoende spaargeld achter de hand? Wat is je doel? Hoeveel risico wil je maximaal lopen? Allemaal vragen om te bepalen hoe jouw geld zo goed en verstandig mogelijk kan worden belegd. Samen stel je vervolgens een risicoprofiel vast. Daarin staat hoe er wordt belegd, welk rendement je kunt verwachten en hoeveel risico je loopt.

Op basis van het risicoprofiel start een vermogensbeheerder met beleggen. Je blijft in de tussentijd altijd de baas over je geld. Je kunt op elk moment van dag de stand van zaken volgen, resultaten inzien of besluiten te stoppen. Periodiek brengt een vermogensbeheerder kosten in rekening. Ook daarover maak je vooraf afspraken. Ieder kwartaal ontvang je een uitgebreide rapportage met alle ontwikkelingen en resultaten.

Is je interesse gewekt? Kijk eens verder op onze website of vraag gratis en vrijblijvend een informatiebrochure aan.

Vragen? Wij helpen je graag!

Heb je vragen? Laat het ons weten. Ons beleggingsteam staat dagelijks van 08:30 tot 17:30 voor je klaar. Wij zijn te bereiken via 0299-796061 of info@axento.nl.

Direct een vraag stellen? Laat hiernaast je gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.