Hoe kun je beleggen uitbesteden?

Hoe kun je beleggen uitbesteden?

Veel Beginnende beleggers stellen zichzelf de vraag: moet ik zelf gaan beleggen of het beleggen uitbesteden aan experts? Wanneer je ervoor kiest om je vermogen te laten beleggen, sta je opnieuw voor een keuze. Aan wie ga je het beleggen uitbesteden? In dit artikel bespreken we de mogelijkheden.

Alles weten over vermogensbeheer

Klik hier voor alle informatie en andere artikelen over dit onderwerp.

Zelfstandig vermogensbeheer

Als eerste kun je je geld laten beleggen door een zelfstandige vermogensbeheerder. Deze professionele partij heeft een vergunning om het geld van anderen te beheren en te beleggen. Een vermogensbeheerder heeft alle kennis en ervaring in huis om jouw vermogen zo succesvol mogelijk te beleggen.

Het grootste voordeel van een vermogensbeheerder, is dat je vermogen professioneel belegd wordt. Daarnaast heb je zelf geen omkijken naar je beleggingen. De vermogensbeheerder regelt alles voor je. Je hoeft zo zelf geen tijd en moeite in het beleggen te steken.

Tegenover deze dienst staan wel kosten, in de vorm van een beheervergoeding. Een ander nadeel is dat je geen directe invloed hebt op beleggingsbeslissingen. Vooraf spreek je met de vermogensbeheerder je gewenste risicoprofiel af. Vanaf daar maakt de vermogensbeheerder de beslissingen wat betreft aan- en verkopen. Hierbij wordt nooit meer risico genomen dan je hebt aangegeven.

Bank

Naast beleggen bij een zelfstandige vermogensbeheerder, kun je je geld ook door een bank laten beleggen. Vrijwel elke bank heeft een afdeling voor vermogensbeheer.

Beheerd beleggen bij een bank komt eigenlijk op hetzelfde neer als bij een zelfstandige vermogensbeheerder. Mensen kiezen bijvoorbeeld voor beleggen bij een bank, omdat ze er toch al klant zijn.

Daarnaast bieden veel banken niet alleen volledig vermogensbeheer aan. Bij sommige banken kun je ook zelf beleggen of beleggen met behulp van een adviseur. Er is dus nog meer keuze dan alleen volledig vermogensbeheer.

Er zit ook een nadeel aan beleggen via een bank. Vermogensbeheer is namelijk niet de enige dienst die een bank aanbiedt. Een bank geeft ook leningen en hypotheken uit, beheert spaar- en betaalrekeningen en biedt soms verzekeringen aan.

Vermogensbeheer is dus lang niet de enige taak van een bank. Dit kan ervoor zorgen dat er minder focus op ligt. Een vermogensbeheerder is elke dag alleen bezig met het beleggen en beheren van jouw vermogen.

Adviseur

Beleggen met behulp van een adviseur is een mogelijkheid die tussen vermogensbeheer en zelf beleggen ligt. Je belegt zelf, maar krijgt wel adviezen van een professional.

Zo hoef je zelf niet continu op de hoogte te zijn van ontwikkelingen in de financiële markt. Tegelijkertijd hou je wel zelf de regie in handen; jij bepaalt waarin je belegt en wanneer.

Een professionele adviseur kan je objectief advies geven over je risico en de samenstelling van de portefeuille. Hij gaat regelmatig door je portefeuille heen om deze eventueel te updaten. Daarnaast kan een adviseur je behoeden voor onvoldoende spreiding of onnodig risico.

Hiertegenover staan natuurlijk wel kosten. Deze kosten variëren per aanbieder.

Waar kan Axento jou bij helpen?

Axento is een zelfstandig vermogensbeheerder. We doorlopen samen alle stappen om voor jou te gaan beleggen. We beleggen je vermogen volgens één van onze drie risicoprofielen. We hebben een defensiefneutraaloffensief en een zeer offensief profiel.

Samen bespreken we welk profiel bij je past. Aan de hand daarvan gaan we jouw vermogen beleggen. Zo hoef je zelf geen uren te besteden aan het bijhouden van de koersen en je beleggingen. Dat doen wij voor je.

Verder houden we je regelmatig op de hoogte van de ontwikkelingen. Dat doen we via persoonlijk contact, de app en een uitgebreide kwartaalrapportage. Zo weet je precies waar je aan toe bent.

Bekijk video Hoe kun je beleggen uitbesteden?

Deel via social media:

Beleggen

Beleggen is het investeren van geld, zodat het op termijn meer waard wodt. Beleggen doe je voor de lange termijn. 

Beleggen

Beleggen voor beginners

Denk je erover om te beginnen met beleggen, maar weet je niet hoe? Dan ben je niet alleen. Toch is beleggen vandaag de dag eenvoudiger dan je denkt.

Beleggen voor beginners

Wat is het beste instapmoment bij beleggen?

Is het nu een goed moment om in te stappen? Je bent niet de enige met deze vraag. Elke belegger worstelt ermee. 

Het beste instapmoment bij beleggen

Meer dan 4.000 beleggers
gingen je voor

Iedere dag vertrouwen duizenden beleggers uit heel Nederland op Axento. Ontvang onze brochure of open vandaag nog een rekening en laat je geld professioneel beleggen. Eenvoudig en zonder gedoe.