Wijziging handelsdagen bij Axento

Wijziging handelsdagen bij Axento

Het afgelopen kwartaal hebben wij een wijziging doorgevoerd in het aantal handelsdagen. Het betreft de handelsdagen waarop uw portefeuille wordt geherbalanceerd. Hieronder lichten we deze wijziging toe.

Wat is er gewijzigd?

De zogenaamde herbalancering van uw portefeuille vindt vanaf nu elke eerste werkdag van het kwartaal plaats. Voorheen gebeurde dit elke eerste werkdag van de maand. 

Wat is een herbalancering?

Bij een herbalancering wordt automatisch gecontroleerd of de samenstelling van uw beleggingen nog past bij uw risicoprofiel. Als de koers van een bepaald beleggingsfonds bijvoorbeeld sterker stijgt dan die van andere fondsen, neemt de weging van dit fonds in uw portefeuille toe. Bij een herbalancering worden de wegingen van alle fondsen weer teruggebracht naar de standaardwegingen uw risicoprofiel.

Waarom deze wijziging?

In de praktijk blijkt een maandelijkse herbalancering vaak overbodig. De afwijkingen zijn in de meeste gevallen namelijk beperkt. Om onnodig kleine transacties te voorkomen, hebben we besloten om elk kwartaal te herbalanceren in plaats van elke maand. 

Tot slot

Behalve bovengenoemde wijziging verandert er verder niets. De momenten waarop uw beleggingsopdrachten (storting, profielwijziging, opname) worden uitgevoerd, blijven hetzelfde. Een compleet overzicht van alle handelsdagen en de werking daarvan leest u op www.axento.nl/handelsdagen.

Vragen? Wij helpen je graag!

Heb je vragen? Laat het ons weten. Ons beleggingsteam staat dagelijks van 08:30 tot 17:30 voor je klaar. Wij zijn te bereiken via 0299-796061 of info@axento.nl.

Direct een vraag stellen? Laat hiernaast je gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.